Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πιέσεις σε όλο σχεδόν το ταμπλό – Εξαίρεση η Titan και η Jumbo από τα βαριά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πιέσεις σε όλο σχεδόν το ταμπλό – Εξαίρεση η Titan και η Jumbo από τα βαριά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης να μην είναι καλό, η ελληνική αγορά ακολούθησε την πτωτική τάση. Ο λόγος της πτώσης τα εταιρικά αποτελέσματα από ΗΠΑ και συγκεκριμένα από τον τεχνολογικό κλάδο. Απώλειες άνω του 2% για το δείκτη Nasdaq στο άνοιγμα. Λίγο καλύτερη πήγε η δική μας αγορά σε επίπεδο γενικού δείκτη, αλλά χαμηλός ο τζίρος και πάλι. Κλείσαμε στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 0,91%. Η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες. Λίγες οι εξαιρέσεις. Αύριο το βλέμμα στρέφεται στη Metlen, η οποία δημοσιεύει εξάμηνο πριν το άνοιγμα της αγοράς με την εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη να είναι στα 268 εκατ. ευρώ περίπου και στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά.

ΤΙΤΑΝ: Τα καλά αποτελέσματα που περιμένει η Eurobank Equities και η είσοδος στη Wall Street της αμερικανικής θυγατρικής στο μέλλον οδήγησαν τη χρηματιστηριακή στην ένταξη του τίτλου στα top picks. Είδαμε καλή κίνηση σήμερα από τη μετοχή και είναι και πάλι κοντά στα ιστορικά υψηλά του. Ήταν η μετοχή του FTSE 25 με τη μεγαλύτερη άνοδο. Στα 31,80 ευρώ και στο +3,41%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σημαντικές πιέσεις σήμερα στις συστημικές με εξαίρεση την Εθνική, η οποία είχε λίγο καλύτερη πορεία. Αύριο έχει η ΕΤΕ σειρά για γενική συνέλευση. Σήμερα είχε η Alpha Bank. Η ΠΕΙΡ στο -2,81%, η ΕΥΡΩΒ στο -2,65%, η ΑΛΦΑ στο -2,29% και η ΕΤΕ στο -1,18%. Η ΑΤΤ στο -5,18% αλλά βγαίνουν αγοραστές.

JUMBO: Έχει δεχθεί αρκετή πίεση και ο βασικός μέτοχος έχει δεχθεί αρκετή κριτική λόγω του placement. Είχε δεχθεί βέβαια και παλαιότερα, όταν είχε κάνει ένα άλλο placement, αλλά από τότε δίπλωσε ο τίτλος. Για να δούμε τι θα κάνει τώρα. Στα 24,98 ευρώ και στο +1,05%.

METLEN: Πίεση, η οποία αυξήθηκε στις τελικές δημοπρασίες και έκλεισε η μετοχή στο χαμηλό ημέρας και στα 36 ευρώ. Για να δούμε αν ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, θα βγάλει κάποια είδηση αύριο μαζί με τα αποτελέσματα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Συνώνυμο της απαξίωσης και αυτή η μετοχή, μαζί με κάποιες άλλες της υψηλής και όχι μόνο κεφαλαιοποίησης. Δίπλα της βάλτε ΕΥΔΑΠ,ΕΧΑΕ κ.α.

QUEST: Οι πρωινοί αγοραστές μάλλον παρασύρθηκαν και τελικά η μετοχή δεν είχε την πορεία που θα ήθελαν. Βγαίνουν χαρτιά και είναι κρίμα γιατί αξίζει καλύτερης αποτίμησης ο όμιλος. Στα 5,31 ευρώ και στο -1,67%.

ΕΚΤΕΡ: Παρουσιάστηκε «κομμένη» σήμερα στο ταμπλό και συγκεκριμένα με μισή τιμή, λόγω του split. Ο όγκος υψηλός καθώς κινήθηκε ανοδικά σε μία συνεδρίαση που κυριαρχούσε η επιφυλακτικότητα. Στις 29 Ιουλίου θα μπουν οι νέες μετοχές λόγω του split. Για κάθε μία θα λάβουν οι δικαιούχοι άλλη μία. Με υψηλό όγκο 87 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 2,25 (+4,65%) ευρώ ή 4,50 ευρώ άκοπη. Υψηλό έχει γράψει στα 4,76 ευρώ.

REVOIL: Πριν λίγες μέρες είχαν πουλήσει οι βασικοί μέτοχοι μετοχές στον Μάριο Ηλιόπουλο σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης. Στις τελευταίες συνεδριάσεις ο ένας από τους δύο πωλητές αγόρασε από το ταμπλό ένα αξιόλογο αριθμό μετοχών, σε υψηλότερη τιμή από αυτή που πούλησε. Στα 1,99 ευρώ σήμερα η μετοχή και στο -3,40% με όγκο 21 χιλ. τεμάχια.

SOFTWEB: Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η άνοδος της μετοχής και σήμερα η κίνηση συνοδεύτηκε από υψηλότερο όγκο. Η αποτίμηση έφτασε στα 13 εκατ. ευρώ με την αρχική να είναι στα 4,4 εκατ. ευρώ. Στα 2,50 ευρώ και στο +25%.

FIERATEX: Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας αύριο θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2023. Επομένως, λογικά, θα πρέπει μετά να επιστρέψει στο ταμπλό, εκτός και αν ο ισολογισμός δεν είναι όπως πρέπει…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης