Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Attica Bank

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Attica Bank
Όλα τα βλέμματα σήμερα θα είναι στην Τράπεζα Αττικής, καθώς ξεκινάει εκ νέου η διαπραγμάτευση των μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Το κλίμα που θα επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Από τη μία τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται είναι ενθαρρυντικά, αλλά η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, δημιουργεί κάποιες ανησυχίες στους επενδυτές.
Στο εσωτερικό η αναβολή της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την S&P θα μπορούσε να αυξήσει τη μεταβλητότητα, καθώς κάποιοι επενδυτές εκτιμούσαν πως ίσως μας αναβάθμιζε και είχαν κάνει αγορές μετοχών την προηγούμενη εβδομάδα.
Όλα τα βλέμματα σήμερα θα είναι στην Τράπεζα Αττικής, καθώς ξεκινάει εκ νέου η διαπραγμάτευση των μετοχών.
Έχει γίνει το reverse split και οι 100 μετοχές έχουν γίνει μία ενώ παράλληλα η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει με αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου και το δικαίωμα θα διαπραγματεύεται από σήμερα.
Η τιμή της μετοχής (προσαρμοσμένη) είναι στα 0,5240 ευρώ και το δικαίωμα θα ξεκινήσει με τιμή 210 ευρώ.
Σταδιακά το ενδιαφέρον των επενδυτών του Χ.Α. θα στραφεί και στα εταιρικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων που ξεκινούν από αύριο με την Παπουτσάνης.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να οδεύει προς ένα μικτό άνοιγμα σήμερα με περισσότερες διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις εταιρικών κερδών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε σχέση με το επιδεινούμενο γεωπολιτικό σκηνικό.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι το Χ,Α, θα προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα. Επόμενη εβδομάδα: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκτακτη γενική συνέλευση και αποτελέσματα Σαράντης τρίτου τριμήνου την Τετάρτη και αποτελέσματα Metlen την Πέμπτη.

Piraeus Securities

Eν μέσω ενός σχετικά σταθερού ξένου περιβάλλοντος, θα περιμέναμε ότι η αγορά θα διατηρήσει τη θετική δυναμική της στην αρχή της εβδομάδας, με αυξανόμενη εστίαση στα εταιρικά αποτελέσματα. Η περίοδος αποτελεσμάτων γ' τριμήνου ξεκινά αυτή την εβδομάδα με τα αποτελέσματα της Σαράντης (23/10) και της METLEN (24/10).

Beta
Η εγχώρια αγορά ενδέχεται να συνεχίσει το θετικό της ρυθμό, καθώς απορροφά σταδιακά την υπερφόρτωση των μετοχών και οι επενδυτές φαίνονται πιο σίγουροι να αναλάβουν αποφασιστική δράση ενόψει των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Δεπόλας
Με κέρδη τελείωσε η προηγούμενη εβδομάδα για τον ΓΔΧΑ, όπου θετικές ήταν οι 4 από τις 5 συνεδριάσεις. Παράλληλα, το διεθνές επενδυτικό κλίμα είναι σταθεροποιητικό καθώς τα εισερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία αναδεικνύουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας με τις ΗΠΑ να παραμένουν στο τιμόνι. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τα 2/3 του δείκτη MSCI World Index. Γενικότερα, οι αγορές συνεχίζουν στον ρυθμό των αποτελεσμάτων Γ΄τριμήνου και αυτή την εβδομάδα με την SAP στη Γερμανία να ανακοινώνει σήμερα, ενώ αναμένουμε και τις Tesla (Τετάρτη), Texas Instr, lam Research, GM και AT&T τις επόμενες ημέρες. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό, αναμένουμε το Γ΄τρίμηνο από Σαράντη (Τετάρτη πσ) και Metlen (Πέμπτη πσ). Για τον ΓΔΧΑ εκτιμούμε ότι θα κινηθεί εντός των 1420 και 1480 μονάδων την τρέχουσα εβδομάδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι βελτίωση καταγράφουμε στα περιθώρια διύλισης της Μεσογείου την περασμένη εβδομάδα. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στις λιανικές πωλήσεις στην Γαλλία, οι οποίες θα βρεθούν στο επίκεντρο μετά και την τελευταία υποβαθμίση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας. Άλλες σημαντικές εξελίξεις αφορούν τις μειώσεις επιτοκίων στην Κίνα, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι συναντήσεις του ΔΝΤ και της παγκόσμιας τράπεζας στην Ουάσιγκτον, Επιπλέον, αύριο και με διάρκεια 3 ημερών έχουμε την συνάντηση των BRICS στην Ρωσία.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ, η Phillip Morris, η GE, η Alphabet, η Microsoft , η Amazon, η Coca Cola και η Exxon Mobil είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν τα μεγέθη τους για το 3ο τρίμηνο. Στο Χ.Α. τα αποτελέσματα 9μηνου θα ανακοινώσουν ο Παπουτσάνης (22/10), ο Σαράντης (23/10) και η Metlen (24/10). Στην τελική ευθεία σήμερα η ΑΜΚ της Αττικής με διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων και της μετοχής. Ο άθλος της υπέρβασης των 1450 μονάδων είναι ο επόμενος στόχος για το Γ. ∆. στο Χ.Α.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης