Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

IATA: «Χάος» στα αεροδρόμια χωρίς ψηφιακούς υγειονομικούς ελέγχους - Το θέμα στην Σύνοδο Κορυφής G7

IATA: «Χάος» στα αεροδρόμια χωρίς ψηφιακούς υγειονομικούς ελέγχους - Το θέμα στην Σύνοδο Κορυφής G7
Η IATA πρότεινε μια συμφωνία για την ψηφιακή πιστοποίηση από τα έθνη της G7
Επείγουσα έκκληση εξέδωσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) για τις κυβερνήσεις.
Τους ζητά να συμφωνήσουν διεθνή ψηφιακά πρότυπα για εμβολιασμό Covid-19 και πιστοποίηση δοκιμών, προειδοποιώντας για «χάος» σε αεροδρόμια χωρίς αυτά.
Η IATA υπολογίζει ότι ο χρόνος που αφιερώνουν οι επιβάτες στα αεροδρόμια θα μπορούσε να διπλασιαστεί από 1,5 ώρα κατά μέσο όρο πριν από το Covid 19 σε έως τρεις ώρες σε στιγμές αιχμής λόγω νέων υγειονομικών ελέγχων. Με κίνηση θα φτάσει στο +30% των επιπέδων πριν από την πανδημία.
Χωρίς την ψηφιοποίηση, ο μέσος χρόνος ελέγχων αεροδρομίου θα μπορούσε να φτάσει τις 5,5 ώρες ανά ταξίδι στο +75% των επιπέδων κυκλοφορίας πριν από το Covid. Και οκτώ ώρες όταν η κίνηση ανακάμψει 100%.

Ψηφιακή λύση ή χάος

«Χρειαζόμαστε μια ψηφιακή λύση για να απομακρύνουμε όγκο δραστηριοτήτων από τα αεροδρόμια ή θα έχουμε χάος κατά την αναχώρηση και χάος κατά την άφιξη», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής της IATA Γουίλιαμ Γουόλς.
Ο Γουίλιαμ Γουόλς προειδοποίησε για «σημαντική διακοπή αεροδρομίου στον ορίζοντα».
Όπως είπε «ήδη, ο μέσος όρος επεξεργασίας των επιβατών και ο χρόνος αναμονής έχουν διπλασιαστεί κατά την ώρα αιχμής.
Και αυτό συμβαίνει με πολλά αεροδρόμια. Κανείς δεν θα ανεχθεί ώρες αναμονής κατά το check-in ή για διατυπώσεις στα σύνορα.
Πρέπει να αυτοματοποιήσουμε τον έλεγχο των εμβολίων και των πιστοποιητικών δοκιμής πριν αυξηθεί η κυκλοφορία.
Οι τεχνικές λύσεις υπάρχουν. Οι κυβερνήσεις πρέπει να συμφωνήσουν τα πρότυπα ψηφιακών πιστοποιητικών και να ευθυγραμμίσουν τις διαδικασίες, να τα αποδεχτούν και να ενεργήσουν γρήγορα. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε ένα σύστημα χαρτιού».

Η G7 μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο

Η IATA πρότεινε μια συμφωνία για την ψηφιακή πιστοποίηση από τα έθνη της G7. Τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία. Αυτή θα κάλυπτε σχεδόν το ένα τρίτο των ατόμων που ταξιδεύουν.
Η σύνοδος κορυφής G7 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κορνουάλη στις 11-13 Ιουνίου.
«Αυτό δεν μπορεί να περιμένει, τόνισε ο επικεφαλής της IATA. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται. Ανοίγουν περισσότερα σύνορα.
Αλλά οι κυβερνήσεις ενεργούν μεμονωμένα και κινούνται πολύ αργά. Οι κυβερνήσεις πρέπει να κατανοήσουν τον χαρακτήρα του επείγοντος».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης