Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιώργος Τσαπρούνης, Wind: Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μονόδρομος γιατί αφορά τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

tags :
Γιώργος Τσαπρούνης, Wind: Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μονόδρομος γιατί αφορά τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων
Η θέσπιση στρατηγικών στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη πλέον είναι μονόδρομος για τις εταιρείες γιατί αφορά την ίδια τη βιωσιμότητά τους
Για τη θέσπιση κριτηρίων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις οπτικές ίνες και το 5G μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Γιώργος Τσαπρούνης, διευθυντής Επικοινωνίας της WIND.
«Η θέσπιση στρατηγικών στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη πλέον είναι μονόδρομος για τις εταιρείες γιατί αφορά την ίδια τη βιωσιμότητά τους. Η στρατηγική αυτή ενισχύει την ανθεκτικότητα των εταιρειών. Πλέον υπάρχουν δεκάδες μελέτες Πανεπιστημίων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που δείχνουν ότι το να κάνεις, να το πούμε γενικά, καλό στην κοινωνία και στο περιβάλλον δεν είναι απλά μία καλή πράξη. Είναι μία έξυπνη και αποδοτική πράξη, ιδίως στο σημερινό επιχειρηματικό και καταναλωτικό περιβάλλον. Ο σημερινός καταναλωτής σέβεται περισσότερο, εμπιστεύεται περισσότερο μία εταιρεία που είναι υπεύθυνη, που έχει στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, που προσέχει το περιβάλλον. Προς τα εκεί πηγαίνει η επιχειρηματικότητα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Τσαπρούνης.
«Στο κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας η χώρα μας είναι πολύ ψηλά. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Ανεξάρτητου Φορέα Ookla Global Index, η χώρα μας καταλαμβάνει τη 17η θέση παγκοσμίως και μάλιστα σκαρφαλώσαμε 11 θέσεις με την αντίστοιχη περσινή περίοδο όσον αφορά την ταχύτητα και στο download και στο upload. Έχουμε ξεπεράσει χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκαταλεγόμαστε μεταξύ των 10 καλύτερων δικτύων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί που είμαστε πίσω είναι στο κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας, των οπτικών ινών, και προς αυτή την κατεύθυνση όλοι οι πάροχοι υλοποιούν αυτή τη στιγμή τεράστιες επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων και προς αυτήν την κατεύθυνση έρχεται και η πολιτεία μέσα από τον διαγωνισμό Ultra Fast Broadband για να πάει την οπτική ίνα και σε σημεία που δεν υπάρχει εμπορική ζήτηση. Εμείς ως Wind υλοποιούμε ένα πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ», τονίζει ο διευθυντής Επικοινωνίας της WIND, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ταχύτητας του διαδικτύου στην προσέλκυση των ψηφιακών νομάδων.
«Εμείς βλέπουμε από τη ζήτηση πάρα πολλούς ξένους που μέσα στην πανδημία ήρθαν και προτίμησαν την Ελλάδα για να δουλέψουν απομακρυσμένα από εδώ», λέει χαρακτηριστικά.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης