Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

DRV 2021: Για πρώτη φορά στη χώρα μας το ετήσιο συνέδριο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων με πρωτοβουλία του ΕΟΤ

DRV 2021: Για πρώτη φορά στη χώρα μας το ετήσιο συνέδριο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων με πρωτοβουλία του ΕΟΤ
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από 28 έως 31 Οκτωβρίου στο Costa Navarino της Μεσσηνίας

Η ετήσια συνάντηση της γερμανικής βιομηχανίας τουρισμού DRV θα φιλοξενηθεί φέτος, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από 28 έως 31 Οκτωβρίου στο Costa Navarino της Μεσσηνίας. Το συνέδριο οργανώνουν από κοινού ο ΕΟΤ και ο Σύνδεσμος των Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA/ FedHATTA, σε συνεργασία με τον γερμανικό ταξιδιωτικό σύνδεσμο DRV.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό, αποτέλεσμα της επιτυχημένης διεκδίκησης της διοργάνωσης από τον ΕΟΤ σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΑΕGEANAIRLINES, την ΤΕΜΕΣ A.E., και των ΗΑΤΤΑ/FedHATTA.
H γερμανική τουριστική αγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη "δεξαμενή" επισκεπτών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Ενδεικτικά, το 2019 πραγματοποιήθηκαν 3,7 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών τουριστών, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ. Η διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου DRV στη Ελλάδα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές. Επίσης θα συμβάλλει δυναμικά στην προβολή του ελληνικού Συνεδριακού Τουρισμού και στην ενδυνάμωση της εικόνας της Ελλάδας, ως τόπου διοργάνωσης Συνεδρίων υψηλών απαιτήσεων με διεθνή απήχηση. Γεγονός που αποτελεί βασικό άξονα της Στρατηγικής του ΕΟΤ για το έτος 2021.

Το συνέδριο DRV

Το ετήσιο συνέδριο DRV (Σύνδεσμος Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, με αρκετούς προορισμούς διεθνώς, να λαμβάνουν μέρος ως υποψήφιοι για την φιλοξενία του. Πρόκειται για ένα συνέδριο με μακρά ιστορία όπου οι συμμετέχοντες θεωρούνται διαμορφωτές γνώμης και προώθησης προορισμών. Αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 450 tour operators, travelagents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα γερμανικά έντυπα, με φυσική παρουσία καθώς και μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων διαδικτυακά λόγω των επιδημιολογικών περιορισμών.
Ο ΕΟΤ, ως επίσημος κρατικός φορέας, που εκπροσωπεί τον ελληνικό τουρισμό παγκοσμίως, θα έχει τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει το θετικό κλίμα της τουριστικής περιόδου 2021 στην «μετά- covid εποχή» και να προετοιμάσει το έδαφος για τη διατήρηση αλλά και την ανοδική του πορεία στις επερχόμενες τουριστικές περιόδους, στην μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ευρώπης.
Το συνέδριο θα διοργανωθεί σε υβριδική μορφή, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και θα πλαισιώνεται από δράσεις εμπειριών στις γύρω περιοχές, με στόχο να προβληθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προορισμού.
Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΟΤ στο Συνέδριο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και άλλων περιφερειών της χώρας, προκειμένου να προβληθεί συνολικά η Ελλάδα στην γερμανική αγορά.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου, προγραμματίζεται εξειδικευμένο ταξίδι εξοικείωσης για κορυφαίους Γερμανούς ταξιδιωτικούς συντάκτες με στόχο να γνωρίσουν την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, με στόχο την προβολή περισσότερων τουριστικών προορισμών και την ενίσχυση της θετικής εικόνας της χώρας.

Ο ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε σχετικά:

«Η επιλογή της Ελλάδας για τη φιλοξενία του ετήσιου συνεδρίου DRV αποτελεί "ψήφο εμπιστοσύνης" για την χώρας μας. Η επίσκεψη επαγγελματιών τουρισμού της Γερμανίας και κορυφαίων τουριστικών συντακτών, ανοίγει νέες προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, σε μία από τις σημαντικότερες αγορές μας διαχρονικά.
Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τη διεξαγωγή του μεγάλου αυτού γεγονότος, τον Οκτώβριο στη χώρα μας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΤΕΜΕΣ, την Aegean Airlines και τους HATTA/FedHATTA, καθώς χωρίς τη δική τους συμβολή και συνεργασία, δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη συμφωνίας.
Είμαι βέβαιος ότι θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας και θα καταφέρουμε την διεξαγωγή μιας ασφαλούς και επιτυχημένης διοργάνωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης