Τουρισμός & Αερομεταφορές

Lufthansa: Αύξηση κεφαλαίου 2,5 δισ. δολ για την αποπληρωμή μέρους των κρατικών ενισχύσεων

Lufthansa: Αύξηση κεφαλαίου 2,5 δισ. δολ για την αποπληρωμή μέρους των κρατικών ενισχύσεων
Στα 9 δισ. διαμορφώθηκε το πακέτο διάσωσης του γερμανικού αερομεταφορέα από τις συνέπειες των lockdowns
Σχετικά Άρθρα

Σε αύξηση κεφαλαίου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa που με στόχο την συγκέντρωση 2,5 δισ. δολ. ή 1.14 δισ. ευρώ με σκοπό να αποπληρώσει μέρος μέρος του πακέτου των ενισχύσεων που έλαβε για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τα υγειονομικά μέτρα που ελήφθησαν εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Πακέτο διάσωσης

Το δικαίωμα εγγραφής στην αύξηση κεφαλαίου, όπου ενδέχεται να εκδοθούν περίπου 597,7 εκατομμύρια νέες μετοχές, θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.
Η Lufthansa θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να εξοφλήσει ένα μέρος των κεφαλαίων της διάσωσης ύψους  9 δισεκατομμυρίων ευρώ που ελήφθησαν το τελευταίο έτος, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το δημόσιο (Economic Stabilisation Fund) να λάβει ποσοστό 15,94% του ομίλου.

Μετασχηματισμός

«Πάντα το ξεκαθαρίζαμε ότι θα διατηρήσουμε με μέτρα ενίσχυσης αποκλειστικά για όσο διάστημα είναι απαραίτητο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.
«Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι που μπορούμε τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας και να αποπληρώσουμε τα δάνεια γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν αρχικά.
Μπορούμε τώρα να εστιάσουμε πλήρως στον περαιτέρω μετασχηματισμό του Ομίλου Lufthansa », ανέφερε.

Προεγγραφές 

Με ανάδοχο την Blackrock , οι προεγγραφές στην αυξηση κεφαλαίου από διάφορα funds έφτασαν συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματά τους, ανέφερε η Lufthansa σε στην ανακοίνωσή της .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης