Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Reuters για ελληνικό τουρισμό: Ανάκαμψη του κλάδου, αλλά και πλήγμα από τον πληθωρισμό

Reuters για ελληνικό τουρισμό: Ανάκαμψη του κλάδου, αλλά και πλήγμα από τον πληθωρισμό
Τη δυναμική ανάκαμψης του κλάδου ανακόπτουν οι πληθωριστικές πιέσεις, επισημαίνεται στο δημοσίευμα
Σχετικά Άρθρα

Αφιέρωμα στην ανάκαμψη του ελληνικού τουριστικού κλάδου δημοσίευσε το Reuters, επισημαίνοντας όμως ότι ο τομέας δέχεται ισχυρές πιέσεις από τον πληθωρισμό, ο οποίος ενδέχεται να ανακόψει την δυναμική.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο ελληνικός τουρισμός κατέγραψε το χειρότερο έτος το 2020 λόγω της πανδημίας.
Φέτος παρά την παγκόσμια κρίση στο κόστος ζωής και παρότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να μεταδίδεται, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο κλάδος θα ανακάμψει στο 80% των εσόδων – ρεκόρ 18 δισ. ευρώ του 2019.
Ο τουρισμός είχε ήδη αρχίσει να ανακάμπτει από πέρυσι και αναμένεται να συνεχίσει να διογκώνεται στα επόμενα δύο χρόνια.
Ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ως αποτέλεσμα οι αυξημένες τιμές ενέργειας και άλλων προϊόντων δημιουργούν εμπόδια στην πλήρη ανάκαμψη του κλάδου.
Ενδεικτικά, ο Μιχάλης Μηναδάκης, γενικός διευθυντής του Cape Sounio της Grecotel, δήλωσε στο Reuters ότι οι πληθωρισμός στην ενέργεια αγγίζει «απίστευτα» επίπεδα.
«Το ρεύμα μπορεί να είναι πάνω 100%, το ίδιο και για το φυσικό αέριο», δήλωσε.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως σημείωσε ο ίδιος, η ζήτηση για ταξίδια είναι υψηλή και οι κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι είχαν ήδη αρχίσει από τα Χριστούγεννα.
Μάλιστα, τόνισε, η αγορά της Βρετανίας – παραδοσιακά μία από τις μεγαλύτερες για τον ελληνικό τουρισμό – τριπλασιάστηκε σε σχέση με το 2019.
Συνολικά «πιστεύω ότι το 2022 θα είναι ακόμη καλύτερο από το 2019», δήλωσε ο Μ. Μηναδάκης στο Reuters.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-07-09_181459.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης