Τουρισμός & Αερομεταφορές

Συναντήσεις Κικίλια με πρέσβεις Σουηδίας και Νορβηγίας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Συναντήσεις Κικίλια με πρέσβεις Σουηδίας και Νορβηγίας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Ο Β. Κικίλιας αντάλλαξε απόψεις με τους δύο πρέσβεις σχετικά με τον σχεδιασμό για την προσέλκυση ταξιδιωτών από χώρες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης για το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρέσβη της Σουηδίας ,Johan Borgstam και της Νορβηγίας, Frode Overland Andersen, είχε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, στο πλαίσιο της στρατηγικής που υλοποιείται με στόχο την περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Κικίλιας κατά τις συναντήσεις που έγιναν στις 2/8, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τους δύο πρέσβεις, σχετικά με τον σχεδιασμό για την προσέλκυση ταξιδιωτών από χώρες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης για το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, η στόχευση στους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους βασίζεται στο σκεπτικό ότι σε αυτές τις χώρες το κρύο ξεκινά από τον Σεπτέμβριο, επομένως οι Σκανδιναβοί, οι Γερμανοί, ακόμα και οι Γάλλοι, μπορούν να περάσουν το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα στη χώρα μας, συνδυάζοντας το ωφέλιμο - τα ποσά που θα δαπανήσουν για θέρμανση στις χώρες τους θα είναι περισσότερα από τα έξοδα διαμονής τους στην Ελλάδα- με το τερπνό, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πανέμορφες περιοχές της πατρίδας μας και να απολαύσουν τη μοναδική γαστρονομία και την ελληνική φιλοξενία.
Ο πρέσβης της Σουηδίας Johan Borgstam χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα αυτή την εναλλακτική πρόταση για «παράταση διακοπών», σημειώνοντας ότι ήδη στη χώρα του, όπου η θέρμανση είναι ηλεκτρική, ο λογαριασμός του ρεύματος που πληρώνει μια μέση οικογένεια τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε περίπου 1.900 ευρώ.
Σε ανάρτηση που έκανε στο twitter ο κ. Bogstram μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, ανέφερε ότι μοιράστηκαν σκέψεις για την προώθηση της παρατεταμένης παραμονής των ταξιδιωτών από χώρες με ψυχρό κλίμα στην Ελλάδα, τους οποίους ο Β. Κικίλιας προσκαλεί να απολαύσουν τον ήλιο, εξοικονομώντας χρήματα για την ενέργεια.
β_8.JPG
Ο πρέσβης της Νορβηγίας, υποστήριξε ότι μια επίσης καλή ιδέα είναι η προσέλκυση όσων δεν έχουν ακόμα συνταξιοδοτηθεί, αλλά είναι σε μια ηλικία που τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει και έχουν φύγει από την οικογενειακή εστία και επομένως, αυτή την περίοδο της ζωής τους θέλουν να ταξιδέψουν, έστω και για ένα σαββατοκύριακο ή 4ήμερο. Για αυτούς τους ταξιδιώτες, πόλεις στην Ελλάδα, όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, αποτελούν ιδανικούς προορισμούς, καθώς έχουν αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και συνδυάζουν τη γαστρονομία και τη διασκέδαση με τις τέχνες, την ιστορία και τον πολιτισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης