Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αυξάνονται τα κέρδη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στα 25 εκατ. – Το ΥΠΟΙΚ θα απορροφά το 100% της κερδοφορίας

Αυξάνονται τα κέρδη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στα 25 εκατ. – Το ΥΠΟΙΚ θα απορροφά το 100% της κερδοφορίας
Στα 400 εκατ τα κεφάλαια του Ταμείου
Στην αύξηση της κερδοφορίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ποντάρει το υπουργείο Οικονομικών ώστε να βελτιώσει τα δημόσια έσοδα.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με 7 δισεκ ενεργητικό, περίπου 4,3 με 4,4 δισεκ. ευρώ καταθέσεις και 5,2 δισεκ. δάνεια το 2012 αναμένεται να εμφανίσει κέρδη 25 εκατ έναντι 11 εκατ το 2011.
Παρά τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια περίπου στα 100 εκατ ευρώ τα έσοδα βελτιώνονται ενώ αναμένεται αύξηση κερδών και το 2013.
Υπό συνθήκες το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα μπορούσε να επιτύχει κέρδη 50 με 70 εκατ ευρώ.
Με βάση την συσχέτιση του ταμείου με το ΥΠΟΙΚ όπου υπάγεται το ελληνικό δημόσιο λαμβάνει μέρισμα το 70% των κερδών και το υπόλοιπο αποθεματοποιείται.
Να σημειωθεί ότι το Ταμείο διαθέτει 400 εκατ ευρώ κεφάλαια.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει ξεκινήσει πιο ενεργή συνεργασία και δανειοδοτήσεις με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης εξέλιξη που αναμένεται να επιφέρει περισσότερα έσοδα στο μέλλον πέραν από τα στεγαστικά δάνεια που είναι η κύρια πηγή εσόδων.
Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται το ελληνικό κράτος να λαμβάνει ως μέρισμα το 100% από 70% που είναι σήμερα των συνολικών κερδών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης