Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετά τις ευρωεκλογές οι ανακοινώσεις για την ΤτΕ – Βασικό σενάριο η παραμονή του Γ. Προβόπουλου σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή

Μετά τις ευρωεκλογές οι ανακοινώσεις για την ΤτΕ – Βασικό σενάριο η παραμονή του Γ. Προβόπουλου σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή
Παρά τις διαρροές κυβερνητική πηγή αναφέρει «ο Προβόπουλος είναι το βασικό σενάριο»
Για μετά τις ευρωεκλογές, προσδιορίζεται, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η ανακοίνωση για το διοικητικό σχήμα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα της κυβέρνησης, με τον οποίο συνομίλησε το bankingnews.gr και σε ερώτηση που θέσαμε για την ΤτΕ η απάντηση ήταν η εξής «εκτιμώ ότι οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και όχι από τον οποιαδήποτε έχει φιλοδοξίες θα πραγματοποιηθούν... μόνο από τον πρωθυπουργό.
Ο Α. Σαμαράς θα εκτιμήσει το έργο του Προβόπουλου, τις επιθυμίες της ΕΚΤ και τις φιλοδοξίες των μνηστήρων και θα αποφασίσει.
Ωστόσο σπεύδω να αναφέρω ότι άπαξ και ο Προβόπουλος χαίρει εκτίμησης στους κύκλους της αγοράς, θεωρώ ότι θα παραμείνει στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Το βασικό σενάριο είναι η παραμονή του Προβόπουλου στην ΤτΕ σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα της κυβέρνησης…που τυγχάνει να έχει υπουργική θέση αιχμής»
Ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός θα αποφασίσει καθυστερημένα για την σπουδαία θεσμική θέση της ΤτΕ την τελευταία στιγμή καθώς η θητεία Προβόπουλου λήγει Ιούνιο του 2014….
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και μόνο, έχει το δικαίωμα της επιλογής και απόφασης.
Ο Σαμαράς θα πρέπει να συνεκτιμήσει το έργο, το αναγνωρισμένο από την παγκόσμια κοινότητα, έργο του Προβόπουλου, (οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με 8,4 δισεκ. ευρώ ιδιωτικών κεφαλαίων, διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις, θωρακίστηκε ο κλάδος)   και τις φιλοδοξίες του Γ. Στουρνάρα και του Ν. Μηταράκη ή του Παπασταύρου που αναφέρθηκε το όνομα του εσχάτως.
Ο Παπασταύρου εμφανίζεται ως μνηστήρας και για την θέση του ΥΠΟΙΚ και για την θέση του διοικητή της ΤτΕ για ορισμένους….πληροφορία που δεν έχουμε όμως διασταυρώσει.  
Ωστόσο επειδή ο Σαμαράς θα αποφασίσει…. θα πρέπει να αξιολογηθεί το έργο Προβόπουλου.
Μπορεί ο Σαμαράς να μην συμπαθεί ιδιαίτερα τον Προβόπουλο (το γνωρίζουμε αυτό) αλλά θα πρέπει να εκτιμήσει το παραγόμενο έργο Προβόπουλου που είναι εξόχως πλουσιότατο.

Υποσημείωση

Για ορισμένους ο Σαμαράς καθυστερεί έως την τελευταία στιγμή…να ανακοινώσει το διοικητικό σχήμα στην ΤτΕ κυρίως γιατί θέλει να συνεκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Παράλληλα η επιλογή του διοικητή της ΤτΕ θα είναι συναπόφαση Σαμαρά και Βενιζέλου όπως…δήλωσε ο Βενιζέλος.
Ωστόσο να σκεφθεί κανείς το εξής ο Προβόπουλος επί 6 χρόνια έδωσε αγώνα για να διασωθεί το ελληνικό banking, ένα αγώνα νικηφόρο και να περιμένει…τις τελευταίες εβδομάδες πριν ην λήξη της θητείας του…ενημέρωση για το αν θα του ανανεωθεί η θητεία ή όχι….σίγουρα δεν είναι το καλύτερο.  
Με αυτό τον τρόπο, είναι σαν να μην αναγνωρίζεται το έργο του, που ακόμη και ο ποιο κακόπιστος, δεν μπορεί να αμφισβητήσει καθώς είναι υπαρκτό και θετικό.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Πέμπτη 1 Μαϊου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης