Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

FT - Η συμμετοχή της Pimco... η μεγαλύτερη έκπληξη στην ΑΜΚ της Eurobank - Κατέχει το 1% της τράπεζας - Θα στηρίξει και την ΑΜΚ της Εθνικής;

FT - Η συμμετοχή της Pimco... η μεγαλύτερη έκπληξη στην ΑΜΚ της Eurobank - Κατέχει το 1% της τράπεζας - Θα στηρίξει και την ΑΜΚ της Εθνικής;
Η συμμετοχή της Pimco στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank μπορεί να είναι μόνο η αρχή...
Στις επιμέρους λεπτομέρειες της επιτυχημένης αύξησης κεφαλαίου της Eurobank υπεισέρχονται με νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Όπως τονίζει η εφημερίδα, η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank έκρυβε πολλές εκπλήξεις.
Για παράδειγμα, το μέγεθος της αύξησης κεφαλαίου κρίνεται εντυπωσιακό! Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας άντλησε συνολικά κεφάλαια ύψους 2,86 δισ. ευρώ.
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι επίσης σημαντική! Μόλις έναν χρόνο μετά την κρατικοποίησή της, η Eurobank επιστρέφει σε ιδιωτικά χέρια!
Όπως προσθέτει η εφημερίδα, τώρα είναι η ώρα της Εθνικής τράπεζας...
Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση επέστρεψε στις αγορές, ενώ την ίδια ώρα ολοένα και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις "τεστάρουν" τη όρεξη των επενδυτών!
Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον "εξοστρακισμό" της, η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον νέο προορισμό για πλειάδα διεθνών επενδυτών (και όχι μόνο των hedge funds...).
Όπως σημειώνουν οι Financial Times, η Ελλάδα πλέον προσελκύει το ενδιαφέρον κάθε είδους επενδυτών! Τίποτα όμως δεν αποδεικνύει αυτή την αλήθεια από... την παρουσία της Pimco - του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως - στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank!
Κατά τις πληροφορίες, η Pimco κατέχει στη Eurobank ένα ποσοστό περί το 1%. Έτσι, γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της ελληνικής τράπεζας!
Όπως προσθέτει στη συνέχεια η εφημερίδα, η Pimco δεν είναι γνωστή για αγορές ομολόγων. Από τα συνολικά υπό διαχείριση assets της τα οποία υπολογίζονται στα 1,94 τρις δολάρια, οι μετοχές που κατέχει δεν ξεπερνούν τα 9 δισ. δολάρια. Είναι επομένως ασυνήθιστο να βλέπει κανείς την Pimco να συμμετέχει σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - και μάλιστα υψηλού ρίσκου!
Σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, η κίνηση αυτή της Pimco δεν αποκλείεται να αποκαλύπτει τη νέα στρατηγική της!
Το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων, η Pimco, συνεχίζει να διακρίνει ικανοποιητικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη. Η συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank μπορεί να είναι μόνο η αρχή... Δεν αποκλείεται να στηρίξει και την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας στην Ελλάδα, ή ακόμη και την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ιταλικής Monte dei Paschi di Siena...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης