Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το 13,47% της Eurobank Properties μέσω placement από την Eurobank απέκτησαν το Capital και Wellington - Ψήφος εμπιστοσύνης

Το 13,47% της Eurobank Properties μέσω placement από την Eurobank απέκτησαν το Capital και Wellington - Ψήφος εμπιστοσύνης
Το placement αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην Eurobank Properties
Σε placement του 13,47% της Eurobank Properties - πολύ νωρίτερα από τις προθεσμίες που όριζε το πλάνο αναδιάρθρωσης - προχώρησε η Eurobank η οποία μείωσε το ποσοστό της στο 20%.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες τα διεθνή funds Capital και Wellington Management απέκτησαν το 13,47% των μετοχών της Eurobank Properties.
Το Wellington κατείχε περίπου το 4% και αποκτώντας και ένα ποσοστό της τάξης του 8% με 9% διαθέτει 12% με 13% της Eurobank Properties και πλέον καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας, πίσω από το Fairfax που ελέγχει το 41,5%.
Το Capital ελέγχει το 5% περίπου ενώ αξιόλογα ποσοστά έχουν το Fidelity και άλλα 4 με 5 funds.
Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών στην Eurobank Properties και στην επιτυχημένη διοίκηση της εταιρίας που έχει καταφέρει σε μια δύσκολη περίοδο να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές....
Η Eurobank Properties αποτελεί μια εταιρία που εμφανίζει συνεχώς βελτιούμενα οικονομικά μεγέθη και έχοντας την στήριξη ισχυρών διεθνών funds η εταιρία αποκτά ξεχωριστή δυναμική.
Το placement πραγματοποιήθηκε με δύο μεγάλα πακέτα, συνολικής αξίας 120 εκατ. ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Tα δύο πακέτα διακινήθηκαν στην τιμή των 8,75 ευρώ και αντιστοιχούν στο 13,47% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties.
To πρώτο πακέτο αφορά 9.750.000 τεμάχια αξίας 85,3 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο αφορά 3.886.848 τεμάχια αξίας 34 εκατ. ευρώ.

H ανακοίνωση της Eurobank

Η Eurobank ανακοινώνει σύμφωνα με την απόφαση 3/347/2005 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι μεταβίβασε σήμερα μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε θεσμικούς επενδυτές με προσυμφωνημένες συναλλαγές (πακέτα) συνολικά 13.636.848 κοινές ονομαστικές
μετοχές της εταιρείας Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 13,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties.
Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην τιμή των 8,75 ευρώ ανά μετοχή. Κατόπιν των προαναφερόμενων συναλλαγών η Eurobank εξακολουθεί να κατέχει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης