Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Praet (EKT): Απαραίτητη η ευελιξία του ELA για τις ελληνικές τράπεζες εν μέσω κρίσης

tags :
Praet (EKT): Απαραίτητη η ευελιξία του ELA για τις ελληνικές τράπεζες εν μέσω κρίσης
Ο Praet τόνισε ότι είναι ένα «ζήτημα που θα πρέπει να συζητήσουν οι πολιτικοί»
Η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προς τις ελληνικές τράπεζες είναι προσωρινή, αλλά ενδεχομένως να είναι απαραίτητη μία ευελιξία σχετικά με τον χρόνο διάρκειάς της εν μέσω μίας «συστημικής κρίσης», υποστήριξε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Peter Praet.
Ο Praet, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, δήλωσε στην πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negοcios ότι αυτό είναι ένα «ζήτημα που θα πρέπει να συζητήσουν οι πολιτικοί», το τι δηλαδή απαιτείται από την ελληνική κυβέρνηση.
Το Reuters αναφέρεται στο σημερινό Eurogroup και στη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi, επισημαίνοντας ότι ο ELA -από τον οποίο τώρα εξαρτώνται οι ελληνικές τράπεζες- χορηγείται έπειτα από έγκριση της ΕΚΤ.
Το πρακτορείο επισημαίνει ότι τυχόν αποτυχία συμφωνίας για την Ελλάδα θα επιτάχυνε την εκροή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες.
Σε περίπτωση που οι τράπεζες καθίσταντο αφερέγγυες, η ΕΚΤ δεν θα είχε πολλές επιλογές παρά να διακόψει την χορήγηση του ELA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης