Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Draghi (ΕΚΤ): Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Ελλάδας θα βελτιώσει την κατάσταση των τραπεζών

Draghi (ΕΚΤ): Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Ελλάδας θα βελτιώσει την κατάσταση των τραπεζών
Παρά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες
Tην πεποίθηση πως η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών θα στηρίξει και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξέφρασε ο διοικητής της ΕΚΤ, Μario Draghi.
"Η συνεννόηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, με στόχο την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, θα βελτιώσει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών", εξήγησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου.
"Παρά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες", τόνισε ο διοικητής της ΕΚΤ.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, υπογράμμισε ότι σε πρώτη φάση το τραπεζικό σύστημα πλήρωσε μέσω του κουρέματος των ομολόγων, την υπερχρέωση του ελληνικού δημοσίου και τώρα κινδυνεύει να πληρώσει τις δυσλειτουργίες του ελληνικού οικονομικού και πολιτικού συστήματος.
Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Κύρτσου, ο Draghi προέβη σε δύο βασικές επισημάνσεις:
1) Παρά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, οι ελληνικές τράπεζες πληρούν τα κριτήρια της φερεγγυότητας - όπως αποδεικνύουν και οι σχετικοί δείκτες - και βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με το 2012.
2) Η προώθηση του διαλόγου της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς με στόχο την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος θα αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης και θα βελτιώσει την κατάσταση και την προοπτική των ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης