Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Nouy (SSM): Οι ελληνικές τράπεζες περνούν μια δύσκολη φάση, αλλά είναι φερέγγυες και βιώσιμες

Nouy (SSM): Οι ελληνικές τράπεζες περνούν μια δύσκολη φάση, αλλά είναι φερέγγυες και βιώσιμες
Οι ελληνικές εποπτικές αρχές έχουν κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια για την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα
Οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι φερέγγυες και βιώσιμες,  επανέλαβε σήμερα η Daniele Nouy, επικεφαλής του μόνιμου μηχανισμού εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών (SSM) που υπάγεται στην ΕΚΤ, αν και παραδέχτηκε ότι ο κλάδος περνά μια δύσκολη φάση.
Σε συνέντευξή της στην Welt am Sonntag, η Nouy ανέφερε ότι οι ελληνικές εποπτικές αρχές έχουν κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια για την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Αυτό ήταν επίσης ορατό στην έκβαση των τεστ αντοχής μας.
Τα ελληνικά όργανα έχουν βιώσει δύσκολες φάσεις στο παρελθόν.
Αλλά δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν τόσο καλά προετοιμασμένες.
Αναφορικά με την αναγνώριση των κεφαλαίων από την αναβαλλόμενη φορολογία ως κεφάλαιο, σε ερώτηση αν την ανησυχεί το γεγονός ότι αυτά αποτελούν περισσότερο από το 40% των κεφαλαίων τους, η Nouy δήλωσε ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ένα γενικό πρόβλημα.
Τα κεφάλαια από την αναβαλλόμενη φορολογία σίγουρα δεν είναι υψηλής ποιότητας κεφάλαια, ώστε να μπορούν να απορροφήσουν πλήρως τις ζημίες.
«Αλλά είμαστε τώρα σε μια μεταβατική φάση, κατά την οποία εισάγονται νέοι κανόνες του κεφαλαίου.
Όταν αυτό ολοκληρωθεί, μέρος του προβλήματος αυτού θα επιλυθεί.
Αλλά αυτό απαιτεί μια συνολική προσέγγιση», ανέφερε η Nouy.
Σε ερώτηση σχετικά με τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, ειδικά στο ζήτημα της παροχής του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), η Nouy ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει αποφάσεις με βάση τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης