Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συγκυριακές ζημίες για την MIG το 2009 που εξετάζει διανομή μερίσματος υπό την μορφή επιστροφής κεφαλαίου

tags :
 Συγκυριακές ζημίες για την MIG το 2009 που εξετάζει διανομή μερίσματος υπό την μορφή επιστροφής κεφαλαίου
Συγκυριακές ζημίες θα εμφανίσει στην χρήση 2009 η MIG η οποία πλέον διαθέτει ισχυρή ρευστότητα 641 εκατ ευρώ,  ισορροπημένο ισολογισμό και πολυσχιδής δραστηριότητες.
Ο  όμιλος της MIG προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του με στόχο την ενίσχυση των αποτελεσμάτων για το 2010 που διαφαίνεται παρά την κρίση θετικότερη χρονιά για τον όμιλο.
Το 2009 η MIG λόγω του έκτακτου φόρου αλλά και της εγγραφής της Olympic Air θα εμφανίσει ζημίες στον ισολογισμό της ίσως και πάνω από 55 εκατ ευρώ.  Οι ζημίες αυτές όμως είναι συγκυριακές και προέρχονται από φόρο που επιβλήθηκε  εφάπαξ και βεβαίως την Olympic Air η οποία μετά την συγχώνευση με την Aegean θα μετατραπεί σε κέρδος.
Από άποψης λειτουργικών εσόδων φαίνεται ότι υπάρχει βελτίωση λόγω των καλών αποδόσεων του Υγεία , της Vivartia και άλλων εταιριών.
Η MIG θα ανακοινώσει αποτελέσματα σήμερα .
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η MIG διανείμει μέρισμα υπό την επιστροφή κεφαλαίου και πιθανώς να ακολουθήσει αυτή την πολιτική και για την χρήση 2009.
Η ρευστότητα της MIG  η οποία μετά το ομολογιακό έφθασε στα 641 εκατ ευρώ θα αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για τον όμιλο της Marfin ώστε να εκμεταλλευθεί ευκαιρίες εξαγορών.
Εν τω μεταξύ με  ποσοστό 4,74% ή 16,84 εκατ μετοχές φέρεται να ελέγχει η MIG στην Geniki bank ένδειξη ότι κάτι σχεδιάζεται κάτι κυοφορείται.
Σημειώνεται ότι η Societe Generale κατέχει το 54% της τράπεζας.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι η MIG να έχει χτίσει επενδυτική  θέση.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης