Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συγκυριακές ζημιές ύψους 85,5 εκατ. ευρώ το 2009 για τη MIG - Μέρισμα 0,10 ευρώ

tags :
Συγκυριακές ζημιές ύψους 85,5 εκατ. ευρώ το 2009 για τη MIG - Μέρισμα 0,10 ευρώ
Συγκυριακές ζημίες 85,5 εκατ ευρώ εμφάνισε η MIG  στην χρήση 2009 λόγω εκτάκτου φόρου και της Ολυμπιακής.
Για το 2010 αναμένεται να υπάρξει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας ειδικά από το σκέλος της Ολυμπιακής λόγω του deal με την Aegean.
H MIG ανακοίνωσε επίσης ότι θα διανείμει τεκμαρτό μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις έφθασαν τα 1,859 δις  σημειώνοντας αύξηση 10,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Μικτά κέρδη 543,6 εκατ. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου υπολογίζονται σε 604,4 εκατ αν εξαιρεθεί η Olympic Air σημειώνοντας αύξηση 9,1% έναντι του προηγούμενου έτους. Χωρίς τα αποτελέσματα της Olympic Air και την έκτακτη φορολογία, τα καθαρά κέρδη του ομίλου υπολογίζονται σε 7,7 εκατ.
Η καθαρή ετήσια ζημιά υπολογίζεται σε 85,5 εκατ. και το ποσό αυτό μειώνεται σε 71,5 εκατ. χωρίς την έκτακτη φορολογία 13,9 εκατ.
Η ζημία προέρχεται κυρίως από τις επενδύσεις και έξοδα έναρξης λειτουργίας της νέας Ολυμπιακής και θα καλυφθούν σε σημαντικό ποσοστό από την συμφωνία που έχει ανακοινωθεί.
Με δεδομένη την Καθαρή Θέση (Net Asset Value) 3,5 δις, την ισχυρή κεφαλαιακή δομή που έχει ενισχυθεί περαιτέρω από την πρόσφατη έκδοση ομολογιακού δανείου 251,7 εκατ. φέρνοντας τη συνολική τρέχουσα ρευστότητα της εταιρείας στα  641 εκατ., το Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση μετόχων την καταβολή τεκμαρτού μερίσματος 0,10 ευρώ  ανά μετοχή. Στη Γενική Συνέλευση θα παρουσιαστεί πρόταση προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος σε μετοχές.
Ο Όμιλος συνεχίζει να είναι προσηλωμένος στην στρατηγική του υιοθετώντας αμυντική, πειθαρχημένη προσέγγιση με επενδύσεις σε ισχυρές, καινοτόμες εταιρείες, που έχουν κυρίαρχη θέση στην αγορά τους, παρά την οικονομική συγκυρία που είναι από τις πλέον έντονες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την στρατηγική που είχε ανακοινωθεί στην αρχή του έτους, η MIG συνέχισε να δημιουργεί αξία για τους μετόχους της με ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της κεφαλαιακής δομής και συγκέντρωση μεριδίων αγοράς στις κύριες θυγατρικές. Όλες οι εταιρείες του Ομίλου αναμένεται να έχουν λειτουργικά κέρδη από το 2011.
Η Καθαρή Θέση, στηρίζεται σε σχετικά επιχειρηματικά σχέδια και αντανακλά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Τα επιχειρηματικά σχέδια επαναξιολογούνται σε τακτική βάση ώστε να λαμβάνουν υπόψη τις αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον. Μια περαιτέρω επιδείνωση του μακροοικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ενδέχεται να έχει κάποια επίπτωση στην εύλογη αξία των εταιρειών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο δημιουργώντας αβεβαιότητα για πιθανές μελλοντικές ζημιές από ενδεχόμενη απομείωση της αξίας των εταιρειών αυτών.
Παρά τις δυσχερείς συνθήκες τόσο περίοδο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, η MIG διαθέτει πολύ ισχυρή κεφαλαιακή δομή και σημαντική ρευστότητα. Τα καθαρά διαθέσιμα της μητρικής αντιπροσωπεύουν 5% της Καθαρής της Θέσης (NAV) υπογραμμίζοντας υγιή ρευστότητα η οποία ανήλθε σε 486 εκατ στο τέλος του έτους και μετά την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου διαμορφώνεται σε α641 εκατ. Συνεπώς η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση ώστε να αντιμετωπίσει την τρέχουσα οικονομική κρίση το 2010 και να αξιοποιήσει όποιες ευκαιρίες, προκύψουν. Επιπλέον, η MIG διαφοροποιείται από το εγχώριο περιβάλλον στο οποίο είναι όλο και δυσκολότερη η διατήρηση ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης