Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συγκάλυψε τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών το 2014

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συγκάλυψε τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών το 2014
H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπρεπε να αποδειχθεί πιο προνοητική για τις ΑΜΚ των τραπεζών
(upd)Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από δόλο ή από άγνοια ή από κακή αξιολόγηση συγκάλυψε τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στο τέλος του 2014.  
Αν και ο Κώστας Μποτόπουλος ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε πάρει εντολές από τον Στουρνάρα τον σημερινό διοικητή της ΤτΕ και τον τότε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά να στιγματίσουν το bankingnews με την περιβόητη επιστολή περί χειραγώγησης του χρηματιστηρίου το 2014….δεν δικαιολογείται η ΕΚ που άφησε να συγκαλυφθεί το πρόβλημα των κεφαλαιακών αναγκών.
Τα προσπερνάμε όλα αυτά και θα μείνουμε στην ουσία των ανακεφαλαιοποιήσεων.
Αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αξιολογούσε διαφορετικά την επιμονή μας για τις αυξήσεις κεφαλαίου του 2014 που δεν έγιναν, αν η ΤτΕ ήταν διορατική αν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών δεν είχαν εγκλωβιστεί στην προσπάθεια να μεταθέσουν το πρόβλημα….σήμερα οι τράπεζες δεν θα χρειάζονταν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου 16 δισεκ. ευρώ.  
Αν οι τράπεζες είχαν υλοποιήσει ΑΜΚ έως 8 δισεκ. στην λογική των προληπτικών αυξήσεων κεφαλαίου οι τράπεζες σήμερα θα αντιμετώπιζαν διαφορετικά το σοκ των capital controls….όπως με επιμονή τονίζαμε το διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου του 2014.  
Αν το σύστημα είχε προνοήσει και με διορατικότητα αποτιμήσει τους κεφαλαιακούς κινδύνους, σήμερα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.
Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα διαμορφωθούν στα 16 δισεκ. ευρώ για το 2015.
Λάθος.
Τα 8 δισεκ. έπρεπε να τα είχαν αντλήσει οι τράπεζες τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2014 αλλά αποφασίστηκε η συγκάλυψη ή η μετάθεση.  
Δυστυχώς αντί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αξιοποιήσει τις πληροφορίες μας για τις ΑΜΚ και τα stress tests θεώρησε είτε από δόλο είτε από άγνοια είτε από λάθος ότι εξυπηρετούμε παιχνίδια χειραγώγησης.
Αυτά δεν τα γράφουμε για τις εντυπώσεις αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι σε διάστημα 3 μηνών δεν προέκυψαν κεφαλαιακές ανάγκες 16 δισεκ.

Η επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατηγορώντας το bankingnews.gr ....ότι χειραγωγεί το ελληνικό χρηματιστήριο

epkef1

epkef2
Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης