Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ανίερη συμμαχία στον βωμό της χαλαρής αξιολόγησης θυσιάζει την λύση για το χρέος – Ελλείψει άρτου, μόνο θέαμα από Τσίπρα

Η ανίερη συμμαχία στον βωμό της χαλαρής αξιολόγησης θυσιάζει την λύση για το χρέος – Ελλείψει άρτου, μόνο θέαμα από Τσίπρα
Τα σημαντικά και σπουδαία δεν θα εκτυλιχτούν προσεχώς αλλά το Φθινόπωρο όπου θα αποκαλυφθεί ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει και η χώρα είναι καταδικασμένη στην στασιμότητα και στην χρεοκοπία
Επί μήνες η Γερμανία, η Merkel, o Schaeuble σχεδίαζαν το Grexit και ξαφνικά…αναπτύσσεται έντονη διάθεση για συμβιβασμούς μεταξύ της Ελλάδος και της Γερμανίας.
Εσχάτως γίνονται αναφορές ότι η Γερμανία αναγνωρίζει ότι ορισμένες φορές υπερέβαλλε με την Ελλάδα και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Schaeuble αποκλείει ουσιαστική αναδιάρθρωση χρέους αλλά δέχεται ήπια αξιολόγηση που έχει κολλήσει εδώ και 6 μήνες.
Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας με τον οποίο συνομίλησε το bankingnews ανέπτυξε μια προσέγγιση η οποία φαίνεται πολύ ρεαλιστική.
«Εσχάτως λόγω προσφυγικού έχει αναπτυχθεί μια ανίερη συμμαχία μεταξύ Ελλάδος και δανειστών.
Η ανίερη συμμαχία είναι ακριβώς αυτό ανίερη στηρίζεται σε ένα παζάρι όπου οι ευρωπαίοι δίνουν τα λιγότερα και η Ελλάδα κερδίζει τα λιγότερα.
Η απόφαση των ευρωπαίων να χαλαρώσουν τους όρους της αξιολόγησης δεν θα λαμβανόταν ΠΟΤΕ αν δεν υπήρχε το προσφυγικό.
Φόρτωσαν στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και έναντι αυτού αποδέχονται να χαλαρώσουν την αξιολόγηση που έχει καθυστερήσει 6 μήνες.
Δίνοντας όμως την αξιολόγηση η Ελλάδα απεμπόλησε το δικαίωμα για μια σοβαρή διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Η λύση που θα προταθεί θα είναι ένα λογιστικό τρικ που γρήγορα θα ξεθωριάσει, γρήγορα θα αποδειχθεί ότι είναι ένας αέρας.
Οι ευρωπαίοι δεν θέλουν να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα αλλά από την άλλη θέλουν να χαλαρώσουν την αξιολόγηση λόγω προσφυγικού.
Όταν το προσφυγικό σταθεροποιηθεί καθώς οι μεταναστευτικές ροές από την Συρία θα μειώνονται αφού ο συριακός στρατός νικάει κατά κράτος τους ισλαμιστές – τζιχαντιστές και έχοντας δώσει μια αστεία λύση για το ελληνικό χρέος – μετά η Ελλάδα δεν θα μπορεί να επαναφέρει θέμα χρέους – αυτή η ανίερη συμμαχία θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο.
Οι δανειστές θα επανέλθουν….επαναφέροντας τα μέτρα που δεν θα πάρει σε αυτή την φάση η Ελλάδα και έτσι θα αποδειχθεί ότι πρόσφυγες φορτωθήκαμε, λύση για το χρέος δεν πήραμε και στο τέλος θα υποχρεωθεί η Ελλάδα να πάρει νέα σκληρά μέτρα, τα οποία δήθεν αποτράπησαν αυτή την περίοδο.
Η ανίερη συμμαχία θα κρατήσει μέχρι αρχές Φθινοπώρου όπου σταδιακά θα αρχίσει να ξεγυμνώνεται η Ελλάδα και να αποκαλύπτεται ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει.
Με πολιτικούς όρους ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ελλείψει άρτου θα προσπαθήσει να προσφέρει θέαμα με δήθεν αποκαλύψεις περί την δικαιοσύνη αλλά χωρίς να προσκομίσει κανένα νέο στοιχείο αλλά θα δοθεί μια μάχη εντυπώσεων στην Βουλή στις 29 Μαρτίου ενώ ο Μητσοτάκης παρ΄ ότι δεν έχει εσωκομματικό αντίπαλο δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει και για τον λόγο αυτό θα κρατήσει χαμηλό προφίλ έως τα τέλη Καλοκαιριού.
Τα σημαντικά και σπουδαία δεν θα εκτυλιχτούν προσεχώς αλλά το Φθινόπωρο όπου θα αποκαλυφθεί ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει και η χώρα είναι καταδικασμένη στην στασιμότητα και στην χρεοκοπία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης