Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δόλια προεκλογικά παιχνίδια κυπρίων εις βάρος Βγενόπουλου, Μπόμπολα - Η Ελλάδα παρασκηνιακώς επιδιώκει deal για τα 4 δισ

Δόλια προεκλογικά παιχνίδια κυπρίων εις βάρος Βγενόπουλου, Μπόμπολα - Η Ελλάδα παρασκηνιακώς επιδιώκει deal για τα 4 δισ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά και η εμπλοκή της στην δικαιοσύνη χρήζει τεραστίας προσοχής...
Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου με απώτερο στόχο να «στιγματιστούν» Βγενόπουλος και Μπόμπολας και με αντάλλαγμα να υπάρξει συμβιβασμός στα 4 δισεκ. που ζητούν οι Κύπριοι από το ελληνικό κράτος και ταυτόχρονα ενόψει εκλογών….να φανούν οι κύπριοι ότι δίνουν μάχη κατά των «σκανδάλων».
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπου 2 μήνες θα διεξαχθούν εκλογές στην Κύπρο και το κυπριακό πολιτικό σύστημα που επένδυσε στα ψέματα ότι οι έλληνες ευθύνονται για όλα τα δεινά….μέχρι τώρα μετρούσε μόνο αποτυχίες, μόνο ήττες και είχε εκετθεί στην κυπριακή κοινή γνώμη. 
Αναθάρρησαν ότι το συμβούλιο εφετών αποφάσισε να εκδώσει δύο μέλη της MIG στην Κύπρο μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ένα αδίκημα….που στην Ελλάδα δεν είναι αδίκημα.
Στο πλαίσιο της κυπριακής προπαγάνδας εντάσσεται και η επίθεση κατά του Μπόμπολα όπου ενεργοποιήθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον έλληνα επιχειρηματία με την κατηγορία των μιζών στην Κύπρο.
Η Ελλάδα ωστόσο φαίνεται να παίζει το προεκλογικό παιχνίδι των κυπρίων και αυτό γιατί υπάρχει σκοπιμότητα.
Η ανίερη συμμαχία ξεκίνησε όταν στο υπουργείο Οικονομικών επαναξιολόγησαν την απαίτηση των Κυπρίων να ζητούν 4 δισεκ. από την Ελλάδα έχοντας μάλιστα καταφύγει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο.
Η Ελλάδα που έχει στηρίξει την Κύπρο σε όλα τα διεθνή φόρα βρίσκεται αμυνόμενη καθώς η «φιλική και σύμμαχος» Κύπρος ζητάει 4 δισεκ. ευρώ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ενημερώσει αρμοδίως ότι το αίτημα των κυπρίων στο διαιτητικό δικαστήριο δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
Στο πλαίσιο αυτό ανατέθηκε από τον υπουργό οικονομικών της Ελλάδος να επανεξεταστεί η νομική πληρότητα της απαίτησης των κυπρίων….και αρχίζουν να το βλέπουν σοβαρά…
Εν τω μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ότι συνεργάζεται με την κυπριακή κυβέρνηση δήθεν για να χτυπήσουν επιχειρηματίες και διαπλεκόμενους.
Αν και οι περιπτώσεις Βγενόπουλου και Μπόμπολα είναι τελείως διαφορετικές ωστόσο εκ των πραγμάτων θα διασύρουν και τους κύπριους και τους έλληνες συνεργάτες τους.
Οι κύπριοι ήθελαν να πετύχουν ρουά ματ ενόψει της προεκλογικής περιόδου να φέρουν με χειροπέδες τον Βγενόπουλο στην Κύπρο και να το διασύρουν.
Ο Βγενόπουλος όμως είναι ο μόνος έλληνας επιχειρηματίας που έχει αθωωθεί από σχεδόν 30 δικαστές της ελληνικής δικαιοσύνης.
Όταν η μεγάλη υπόθεση της Λαϊκής κατέληξε – και ορθά – στο αρχείο το κυπριακό σύστημα αιφνιδιάστηκε, η προπαγάνδα περί του υπαίτιου Ανδρέα Βγενόπουλου κατέρρευσε και τότε ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί της Κύπρου και σε συνεννόηση με τον Παπαγγελόπουλο ο οποίος ωμά έχει παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης προσπάθησαν να ανατρέψουν την απόφαση – κόλαφο.
Ο Βγενόπουλος δεν ανησυχεί καθώς γνωρίζει ότι τα αθωωτικά στοιχεία είναι συντριπτικά.
Η επίθεση Βγενόπουλου στον Παπαγγελόπουλο αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς κορυφαίοι παράγοντες της κυβέρνησης γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν συνεργαστεί με τον Βγενόπουλο.
Στην προσπάθεια τους να αμυνθούν έκαναν την μια γκάφα μετά την άλλη και οδήγησαν τα αριστερά μέσα ενημέρωσης σε συμπεράσματα που τα εκθέτουν.
Γνωρίζει η κυβέρνηση ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης ότι ο Βγενόπουλος δεν μπορεί να χτυπηθεί και η μάχη των κυπρίων θα γελοιοποιηθεί.
Το συμβούλιο των εφετών αποφάσισε παραβιάζοντας κατάφορα το ελληνικό δίκαιο να εκδώσουν δύο στελέχη της MIG στην Κύπρο.
Ωστόσο μόνο από το κατηγορητήριο αποδεικνύεται η γελοιοποίηση της διαδικασίας, αφορά εγγραφή του goodwill της Εγνατίας με διαφορά 3 μηνών.
Σήμερα 29 Μαρτίου στην Βουλή θα διεξαχθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την δικαιοσύνη και εκεί θα αποδειχθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει κόντρα με τον Βγενόπουλο ή όχι.
Αν αποφασίσει κόντρα είναι προφανές ότι κάποιος θα χάσει και σίγουρα αυτός δεν θα είναι ο Βγενόπουλος.
Να θυμίσουμε ότι και η ΝΔ είχε επιτεθεί στον Βγενόπουλο και ο Αλογοσκούφης κατέληξε…εκεί που κατέληξε.
Στην απελπισμένη προσπάθεια τους να ενοχοποιήσουν τον Βγενόπουλο εμφανίστηκαν και ορισμένοι – πολιτικά νεκροί – πολιτικοί διοχετεύοντας λάσπη κατά του Βγενόπουλου.
Η ουσία είναι όμως αλλού.
Η ελληνική κυβέρνηση γελοιοποιείται όταν παίζει τα παιχνίδια των κυπρίων ειδικά μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Τον Βγενόπουλο – οποίος έχει 30 αθωωτικές αποφάσεις – δεν τον κρατάνε και το ξέρουν πολύ καλά.
Η περίπτωση Μπόμπολα είναι τελείως διαφορετική αλλά το ερώτημα είναι το εξής.
Η εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα έχει έδρα την Κύπρο ή την Ελλάδα;
Αν έχει έδρα την Ελλάδα δεν μπορούν να τον εκδώσουν στην Κύπρο.
Το δόλιο προεκλογικό παιχνίδι των Κυπρίων θα καταπέσει και θα γελοιοποιηθεί.
Το ερώτημα όμως παραμένει για να κλείσει παρασκηνιακώς deal για 4 δισεκ. η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί να παρασυρθεί στην παιχνίδι γελοιοποίησης των Κυπρίων;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά και η εμπλοκή της στην δικαιοσύνη χρήζει τεραστίας προσοχής καθώς ήδη ο υφυπουργός δικαιοσύνης κατηγορείται για αντιθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης