Τραπεζικά νέα

Coeure (EKT): Εύρωστες κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες - Να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα τα NPLs

tags :
Coeure (EKT): Εύρωστες κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες - Να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα τα NPLs
Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, ο Coeure τόνισε ότι έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει, εφόσον επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, καθώς και οι επενδυτές
Η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών είναι εύρωστη, ωστόσο τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η πρόσβαση στη ρευστότητα και το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), δήλωσε o Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24.
Όπως τόνισε το ζήτημα των NPLs πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα .
Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, ο Coeure τόνισε ότι έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει, εφόσον επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, καθώς και οι επενδυτές.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την Ελλάδα και την πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τον Coeure, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και έχει πλησιάσει στις θέσεις των θεσμών.
Δεν έχουμε φτάσει στο 100%, αλλά έχει σημειωθεί πρόοδος και είμαστε κοντά, τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, η αβεβαιότητα είναι μεγαλύτερη, καθώς συζητάμε για το τι θα συμβεί μετά το 2018, σε μακροπρόθεσμη βάση.
Η ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα εξαρτηθεί από τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα επιτόκια.
Υπό αυτό το πρίσμα, εκτιμώ ότι θα υπάρξει ανάγκη για μέτρα, όσον αφορά το χρέος, υπογράμμισε ο Coeure.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης