Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: Σύντομα η πρώτη συμφωνία ανάληψης ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) από την EBRD

Reuters: Σύντομα η πρώτη συμφωνία ανάληψης ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) από την EBRD
Στην Ελλάδα, η νομοθεσία απαγορεύει την πώληση ή μεταφορά σε εκτός ισολογισμού οχήματα ειδικού σκοπού (SPVs) των τραπεζικών NPLs
Έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη της συμφωνία ανάληψης και διαχείρισης (όχι εξαγοράς) μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) ελληνικών τραπεζών στις επόμενες εβδομάδες είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή σε αυτήν που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Η Sabina Dziurman, διευθύντρια της EBRD με αρμοδιότητα την Ελλάδα και την Κύπρο, ανέφερε στο Reuters, ότι μετά την επικείμενη συμφωνία, η EBRD θα έχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω χρηματοδοτήσεων περισσότερα από τα 320 εκατ. ευρώ που επένδυσε το 2015.
«Αναμένουμε κάποιες συναλλαγές να ανακοινωθούν στις ερχόμενες εβδομάδες», ανέφερε η Dziurman, σύμφωνα με την οποία η EBRD έχει εκπλαγεί θετικά από το ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών και βρίσκεται σε συζητήσεις με ενδεχόμενους επενδυτές NPLs που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη διαχείριση πακέτων NPLs στο μέλλον.
Στην Ελλάδα, η νομοθεσία απαγορεύει την πώληση ή μεταφορά σε εκτός ισολογισμού οχήματα ειδικού σκοπού (SPVs) των NPLs, αλλά επιτρέπει την ομαδοποίησή τους προς διαχείριση από εξειδικευμένες εταιρείες, που λαμβάνουν αμοιβή διαχείρισης.
Η EBRD έχει επενδύσει 250 εκατ. ευρώ σε μετοχές των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών Πειραιώς, Alpha, Εθνική και Eurobank.
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της EBRD να εξαγοράσει το 15% της Ευρωπαϊκής Πίστης, του ασφαλιστικού βραχίονα του ομίλου Τραπέζης Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης