Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Α. Βγενόπουλος: Ο άνθρωπος που είχε προβλέψει με ακρίβεια ότι τον Μάιο η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο

 Α. Βγενόπουλος: Ο άνθρωπος που είχε προβλέψει με ακρίβεια ότι τον Μάιο η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο
Για να είμαι απολύτως ειλικρινής αμφιταλαντεύτηκα πολύ για το αν έπρεπε να επισημοποιήσουμε ανεπίσημες συζητήσεις με παράγοντες της ελληνικής αγοράς.
Ωστόσο παραβιάζοντας και τους κανόνες της δεοντολογίας - που δεν το συνηθίζουμε -  θα ήθελα να αναφέρω κάτι που πραγματικά με είχε εκπλήξει για την ακρίβεια και την συνέπεια με την οποία προέβλεψε την χρεοκοπία της χώρας ο επικεφαλής του ομίλου Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος.......
Μέσα Δεκεμβρίου του 2009 σε συνομιλία που είχαμε με τον κ Βγενόπουλο μας είχε αναφέρει η Ελλάδα  δεν θα γλυτώσει την χρεοκοπία έρχονται δεινά στην χώρα.
Εκείνη την περίοδο το ενδεχόμενο αυτό φαινόταν αδύνατο.
Όμως εκ νέου τον Ιανουάριο ο επικεφαλής του ομίλου Marfin προσδιόρισε επακριβώς τον χρόνο της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.
Η Ελλάδα ως οικονομία και αγορά θα έχει οδηγηθεί στο αδιέξοδο τον Μάιο μας είχε αναφέρει ο επικεφαλής του ομίλου Marfin.
Παρέμεινε σταθερός στην άποψη του αυτή και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δικαιώθηκε πλήρως για την ακρίβεια της πρόβλεψης του.
Επίσης ακόμη ένας τραπεζίτης είχε προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια το αδιέξοδο της χώρας για τον οποίο θα αναφερθούμε προσεχώς αναλυτικά.
Επικαλούμαστε όλα αυτά καθώς είχαν υπάρξει τραπεζικά στελέχη που μας είχαν αναφέρει τον Φεβρουάριο σε ερώτηση αν πιστεύουν στην κατάρρευση της οικονομίας «αυτά είναι φαντασιώσεις»
Οι φαντασιώσεις βγήκαν αληθινές και οι εφιάλτες επιβεβαιώθηκαν.
Η Ελλάδα ως οικονομικός μηχανισμός οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και για να χρησιμοποιήσουμε μια φρασεολογία τραπεζικού στελέχους βάλαμε νέο καπετάνιο στο ανεμοδαρμένο πλοίο και εκείνος πήγε και το έριξε πάνω στα βράχια.
Το ερώτημα είναι το πλοίο μπάζει νερά και θα βουλιάξει αύτανδρο ή τελικά θα γλιτώσει και με τον ένα ή άλλο τρόπο θα οδηγηθεί σε ασφαλές λιμάνι ώστε να επισκευαστεί; Οι επισκευές θα μας κοστίσουν και μάλιστα πολύ αλλά τουλάχιστον θα γλυτώσουμε το πλοίο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης