Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κολλίντζας: Όλοι συζητούν για συγχωνεύσεις αλλά δύσκολα μπορεί να υλοποιηθούν – To μέλλον της Proton bank είναι το investment bank

tags :
Κολλίντζας: Όλοι συζητούν για συγχωνεύσεις αλλά δύσκολα μπορεί να υλοποιηθούν – To μέλλον της  Proton bank είναι το investment bank
Τόσα χρόνια δεν υλοποιήθηκαν συγχωνεύσεις στις τράπεζες για πλείστους λόγους και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο για την δυσκολία των deals στην Ελλάδα αναφέρει σε δηλώσεις του ο Τρύφων Κολλίντζας  διευθύνων σύμβουλος της Proton bank, στο www.bankingnews.gr...
Αν τα deals ήταν εύκολα θα είχαν πραγματοποιηθεί πριν χρόνια ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Κολλίντζας.
Ωστόσο επισήμανε ότι σε κυβερνητικό επίπεδο ίσως να εξετάζουν την δημιουργία ενός κρατικού πυλώνα στις τράπεζες με ΑΤΕ και ΤΤ αλλά και αυτό το εγχείρημα ενέχει κινδύνους.
Αν δημιουργηθεί με στόχο απλά για να υπάρξει μια κρατική τράπεζα δεν θα δημιουργήσει καμία διαφορά στην αγορά, αν στόχος είναι η μελλοντική ιδιωτικοποίηση τότε θα αξιολογηθούν διαφορετικά τα δεδομένα.
Ωστόσο ο επικεφαλής  της Proton bank επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων μια τάση που υποστηρίζει και η Τρόικα.
Στην ερώτηση αν διαβλέπει deals στις μικρές τράπεζες ο κ Κολλίντζας τόνισε είναι δύσκολο ακόμη και στις μικρές τράπεζες.
Κάθε τράπεζα αξιολογεί τα δεδομένα και τις συνθήκες διαφορετικά.
Σε αυτό το νέο προφανώς πιο δυσμενές περιβάλλον ποιο είναι το μέλλον της Proton bank.
Μια από τις βασικές παραμέτρους είναι ότι η Proton bank θα μετεξελιχθεί σε επενδυτική τράπεζα.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερο μέγεθος. Για την ώρα δεν συζητάει η Proton bank με κάποια τράπεζα, στο μέλλον θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Proton bank σε αυτή την συγκυρία είναι θωρακισμένη, διαθέτει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από 15% ενώ αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται σημαντικές κινήσεις εσωτερικής αναδιάρθρωσης που θα αποδώσουν.

Τι συμβαίνει με την μετοχή;

Η διοίκηση απέφυγε να σχολιάσει την πορεία της μετοχής ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενισχύεται στα 1,4 ευρώ με όγκους.
Με βάση πληροφορίες από το μετοχολόγιο δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι τοποθετείται μεγάλος παίκτης αλλά μικροί επενδυτές οι οποίοι κατευθύνονται από
συγκεκριμένες χρηματιστηριακές.
Κοινώς  βρίσκεται σε εξέλιξη κερδοσκοπικό παιχνίδι στην μετοχή και στηρίζεται στο ότι αποτιμάται πολύ χαμηλά με βάση τα  κεφάλαια της η τράπεζα.
Για τα κέρδη αυτό που θα μπορούσε να αναφερθεί είναι ότι στο β΄ τρίμηνο θα είναι χαμηλότερα από το α΄ τρίμηνο του 2010 που είχαν διαμορφωθεί στα 3,71 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης