Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η πορεία της MIG είναι προδιαγεγραμμένη αλλά υπάρχει πιθανότητα ανατροπής; - Ένα σχέδιο υπό εξέταση με εμπλοκή Πειραιώς

Η πορεία της MIG είναι προδιαγεγραμμένη αλλά υπάρχει πιθανότητα ανατροπής; - Ένα σχέδιο υπό εξέταση με εμπλοκή Πειραιώς
Εάν αυτό το σχέδιο υλοποιηθεί, τότε ίσως μπορέσει να κερδίσει ξανά χρόνο η Marfin Investment Group και να αποτραπεί το δυσμενές σενάριο
Πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι η πορεία της MIG Marfin Investment Group είναι προδιαγεγραμμένη άπαξ και πωλείται η Vivartia στο αμερικανικό fund CVC.
Προδιαγεγραμμένη πορεία σημαίνει ότι σε βάθος ορισμένων μηνών θα μπορούσε να πωληθεί και η Attica Group η ακτοπλοϊκή εταιρία και η MIG να υποχρεωθεί να παύσει τις λειτουργίες της ως εταιρία συμμετοχών.
Θα μπορούσε αυτή η προδιαγεγραμμένη πορεία να ανατραπεί;
Υπάρχουν κάποια σχέδια τα οποία όμως χρειάζονται την συγκατάθεση της Πειραιώς.
-Θα μπορούσε η Πειραιώς να αναθέσει την διαχείριση της ΑΝΕΚ στην Attica Group ή εάν επιλύετο το ζήτημα των δανείων να απορροφούσε η Attica Group την ΑΝΕΚ.
-Θα μπορούσε η Πειραιώς να δώσει μέρος των εταιριών που έχει αποκτήσει από δάνεια που δεν εξυπηρετούνταν στην MIG.
Η Πειραιώς είναι μέτοχος σε ορισμένες εταιρίες, τις μετοχές αυτές απέκτησε από ενεργοποίηση εξασφαλίσεων σε δάνεια που είχαν χορηγηθεί.
Θα μπορούσε ένας αριθμός εταιριών να μεταβιβαστεί στην MIG άρα να συντηρηθεί ο ρόλος της εταιρίας συμμετοχών.

Εάν αυτό το σχέδιο υλοποιηθεί, τότε ίσως μπορέσει να κερδίσει ξανά χρόνο η Marfin Investment Group και να αποτραπεί το δυσμενές σενάριο.
Εάν αυτό το σενάριο δεν εφαρμοστεί τότε η πορεία της MIG θα είναι προδιαγεγραμμένη

Τι ανέφερε πρόσφατα το bankingnews

Η Marfin Investment Group ή MIG η εταιρία συμμετοχών περνάει μια πολύ κρίσιμη περίοδο.
Στο α΄ 6μηνο του 2020 σε επίπεδο ομίλου εμφάνισε ζημίες 97,76 εκατ ευρώ και τα κεφάλαια μειώθηκαν από 337 εκατ σε 219 εκατ ευρώ.
Σε επίπεδο μητρικής εμφάνισε ζημίες 194,361 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2020 και τα κεφάλαια από 380 εκατ μειώθηκαν στα 185 εκατ ευρώ.
Η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 προχώρησε σε έλεγχο απομείωσης των επενδύσεων σε θυγατρικές επιχειρήσεις.
Σε επίπεδο εταιρικών Οικονομικών Καταστάσεων το συνολικό ποσό απομείωσης ανήλθε σε 178,644 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά σε απομειώσεις επενδύσεων σε θυγατρικές και μη κυκλοφορούντα στοιχεία ενεργητικού και αναλύεται ως εξής:
1)ποσό 159,259 εκατ. στην Vivartia,
2)ποσό 10,813 εκατ. στην Singular Logic και
3)ποσό 8,572 εκατ. στην RKB.
Όλα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς η μεγάλη μείωση των κεφαλαίων ήταν προδιαγεγραμμένη.
Η πώληση της Vivartia στην MIG έναντι 175 εκατ και επακόλουθη αύξηση 25 με 30 εκατ στην εστίαση σε συνδυασμό με την απομείωση 159 εκατ ευρώ από την Vivartia διαμορφώνει… μια προεξοφλημένη πορεία.
Η πώληση της Vivartia από την MIG στο αμερικανικό fund CVC θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο την Marfin Investment Group.
Ήδη η μετοχή έχει υποχωρήσει στα 0,0240 ευρώ με τον όγκο καθημερινά να είναι αυξημένος συν τοις άλλοις και γιατί υπάρχει και πληθώρα μετοχών.

Τι πρόκειται να συμβεί;

Κατά την άποψη μας η διοίκηση Παπανικολάου στην MIG κάνει ότι είναι εφικτό ώστε να ισορροπήσει μεταξύ της πίεσης της Πειραιώς να μειωθεί ο δανεισμός που ανέρχεται σε όρους MIG στα 551 εκατ και σε επίπεδο ομίλου – θυγατρικών 1,445 δισεκ. ευρώ.
Η πώληση της Vivartia δεν είναι καλή εξέλιξη για την MIG αλλά από την άλλη είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.
Η MIG θα παραμείνει μόνο με την Attica Group την ακτοπλοϊκή εταιρία έως ότου πουληθεί και αυτή.
Με βάση λοιπόν τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες
-Η μετοχή της MIG θα βρεθεί στα 0,010 ευρώ από 0,024 ευρώ που βρίσκεται και 0,13 ευρώ που βρισκόταν τον Φεβρουάριο 2020.
 
-Σε κάποιο βάθος μηνών είναι πιθανό ότι η MIG θα παραμείνει κέλυφος καθώς η πώληση της Attica Group θα σηματοδοτήσει και την παύση λειτουργίας της MIG

Δυστυχώς το όνειρο του Ανδρέα Βγενόπουλου θα σβήσει αυτή είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία.
Γνωρίζοντας προσωπικά τους αγώνες που είχε δώσει ο αείμνηστος Βγενόπουλος σίγουρα είναι μια δυσάρεστη πορεία αλλά η MIG σε βάθος κάποιων μηνών θα περάσει στην ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης