Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Attica Bank έφτασε στην Ολλανδία – Τι θα εισηγηθεί 10/5 η KPMG για χρήσεις 2019-2020 – Επίκειται παρέμβαση εισαγγελέα

Η Attica Bank έφτασε στην Ολλανδία – Τι θα εισηγηθεί 10/5 η KPMG για χρήσεις 2019-2020 – Επίκειται παρέμβαση εισαγγελέα
Η KPMG στις 10 Μαΐου 2021 θα εισηγηθεί, κατά το πιθανότερο σενάριο, να αναμορφωθεί ο ισολογισμός χρήσης 2019 και χρήσης 2020 της Attica Bank
Σχετικά Άρθρα
Τα τεκταινόμενα στην Attica Bank με την προκλητική συγκάλυψη των κεφαλαιακών ελλειμμάτων της τράπεζας, καθώς και η εμπλοκή της εταιρείας ορκωτών λογιστών KPMG Ελλάδος, η οποία γνωμοδότησε για τους ισολογισμούς των τελευταίων χρήσεων έφτασαν… στο Amstelveen της Ολλανδίας.
Η μητρική εταιρεία KPMG έχει έδρα την Ολλανδία και η διοίκηση του ομίλου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Attica Bank.

Συγκάλυψη από την Attica Bank

Στην KPMG θεωρούν ότι έχουν παραπλανηθεί από την Attica Bank και ότι τους απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία του ισολογισμού διαμορφώνοντας μία εσφαλμένη εικόνα για τους ισολογισμούς χρήσης.
Η KPMG στις 10 Μαΐου 2021 θα εισηγηθεί, κατά το πιθανότερο σενάριο, να αναμορφωθεί ο ισολογισμός χρήσης 2019 και χρήσης 2020 της Attica Bank ώστε να αποτυπώνει πλήρως την κεφαλαιακή ανεπάρκεια της τράπεζας.
Εξετάζονται δύο σενάρια:
1)Να υπάρξει αναμόρφωση των ισολογισμών χρήσης 2019 και 2020
2)Να αναγνωριστεί η ζημία του δ’ 3μηνου του 2020 έστω και ετεροχρονισμένα και ταυτόχρονα να διατυπωθούν επιφυλάξεις για τον ισολογισμό χρήσης 2020

Άφαντη η Τράπεζα της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή είναι άφαντη στην περίπτωση της Attica Bank.
Η τράπεζα και επίσημα έχει απόκλιση 6 εκατοστιαίες μονάδες από τον ελάχιστο συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας – SREP που διαμορφώνεται στο 14,21%, ενώ τα κεφάλαια στα 206,68 εκατ. δεν αποτελούν αξιόπιστο δείκτη καθώς εγείρονται σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας στους ισολογισμούς της Attica Bank.
Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι άφαντη, καθώς αντί άμεσα να διεξάγει AQR (Asset Quality Review – Έλεγχο Ποιότητας Στοιχείων Ενεργητικού) έχει εξαφανιστεί και αποτελεί σκάνδαλο για την μεθόδευση και συγκάλυψη που επιχειρείται.

Επίκειται παρέμβαση εισαγγελέα

Με βάση ορισμένες ενδείξεις αναμένεται λίαν συντόμως παρέμβαση του εισαγγελέα ώστε να διερευνήσει τυχόν ευθύνες της διοίκησης της Attica Bank για τα τεκταινόμενα στην τράπεζα.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύο φορές παρενέβη θέτοντας εκτός διαπραγμάτευσης τη μετοχή της Attica Bank, εξέλιξη πρωτοφανή για τραπεζικό ίδρυμα, για την αξιοπιστία της τράπεζας και για διαφάνεια των διαδικασιών.
Είναι προφανές ότι η χρηματιστηριακή αξία της Attica Bank είναι μηδέν, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στους μετόχους από την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης