Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ετερόκλητες προσφορές δυσκολεύουν τη Morgan Stanley και την Εθνική Τράπεζα να επιλέξουν για το Frontier – Θέλουν DoValue, αλλά…

Ετερόκλητες προσφορές δυσκολεύουν τη Morgan Stanley και την Εθνική Τράπεζα να επιλέξουν για το Frontier – Θέλουν DoValue, αλλά…

Τρεις από τις τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για το Frontier της Εθνικής έχουν απόκλιση μόλις 8 εκατ. ευρώ και κινούνται στο εύρος 160-165 εκατ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα
Τέσσερις ετερόκλητες δεσμευτικές προσφορές έχει λάβει η Εθνική Τράπεζα για την τιτλοποίηση Frontier ύψους 6,1 δισ. ευρώ που αφορά κυρίως προβληματικά στεγαστικά δάνεια.

Με βάση πληροφορίες οι τέσσερις προσφορές από την Intrum, το σχήμα doValue -Bain Capital – Fortress, τη Cepal με την Davidson Kempner και την Qualco έχουν αισθητά διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους, τόσο προς το ύψος του τιμήματος όσο και ως προς τις παραμέτρους.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, η Morgan Stanley και βεβαίως η ίδια η τράπεζα, δυσκολεύονται να λάβουν μια απόφαση για την τιτλοποίηση Frontier.
Όπως έχει αναφέρει το bankingnews.gr οι τρεις από τις τέσσερις δεσμευτικές προσφορές έχουν απόκλιση μόλις 8 εκατ. ευρώ και κινούνται στο εύρος 160-165 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα θα ήθελε να κλείσει συμφωνία με το σχήμα της doValue καθώς θεωρεί ότι οι πρακτικές που ακολουθεί είναι πιο κοντά στις στρατηγικές της, εντούτοις επειδή οι προσφορές έχουν πολλά κοινά στοιχεία αλλά και ουσιώδεις διαφορές δεν μπορεί να ληφθεί εύκολα απόφαση.

Καθυστερούν οι αποφάσεις

Έτσι εξηγείται, όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το Bankingnews ότι ο τελικός πλειοδότης για την τιτλοποίηση Frontier θα καθυστερήσει, χωρίς να αποκλείεται η Εθνική Τράπεζα να ζητήσει και βελτιωμένες προσφορές.
Ωστόσο, οι υποψήφιοι μνηστήρες έχουν αναφέρει ότι δεν έχουν ουσιώδη περιθώρια βελτίωσης των προσφορών τους.
Το μέγιστο που μπορούν να βελτιωθούν οι προσφορές 8-10 εκατ. ευρώ.

Συμπέρασμα

Η Εθνική Τράπεζα δυσκολεύεται να πάρει απόφαση για την τιτλοποίηση Frontier, θέλει το σχήμα της doValue αλλά οι υπόλοιπες προσφορές είναι πολύ κοντά είτε σε τιμήματα είτε σε επιμέρους χαρακτηριστικά.
Θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστον 10 ημέρες για να ληφθούν οι αποφάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης