Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Μονοψήφιος δείκτης NPEs το αργότερο αρχές 2022

Μεγάλου (Πειραιώς): Μονοψήφιος δείκτης NPEs το αργότερο αρχές 2022
Νέες τιτλοποιήσεις 2,1 δισ. ευρώ και μείωση επιπλέον κατά 1,2 δισ ευρώ με οργανικές κινήσεις και πωλήσεις
Σχετικά Άρθρα

Την υλοποίηση του στόχου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 3% νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη, ίσως και στο τέλος του 2021, το αργότερο στις αρχές του 2022 έθεσε ως στόχο στους αναλυτές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου 6μηνου η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.
Αλλωστε ήδη υλοποίησε το 80% του σχεδίου Sunrise.
Το δεύτερο εξάμηνο του έτους η τράπεζας θα προχωρήσει σε περαιτέρω – πλην του Phoenix, Vega, Sunrise 1 και Sunrise 2 – κινήσεις μείωσης των NPEs όπως: το πακέτο Sunrise 3 που αφορά 1 δισ. ευρώ δάνεια, η περίμετρος των οποίων θα οριοθετηθεί άμεσα, τιτλοποίηση 1,1 δισ. ευρώ που αφορά ανοίγματα σε leasing και shipping, ενώ στην μείωση των NPEs κατά 1,2 δισ. ευρώ θα συμβάλλουν οργανικές κινήσεις και πωλήσεις.
«Σε δύο το πολύ τρία τρίμηνα θα καθαρίσει ο ισολογισμός και η τράπεζα θα έχει μονοψήφιο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Τις επόμενες ημέρες οι μέτοχοι θα λάβουν το 65% των mezzanine τίτλων από τις τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι κινήσεις σε πολλαπλά μέτωπα που έγιναν στην τράπεζα το προηγούμενο εξάμηνο θα αναγνωριστούν από την επενδυτική κοινότητα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης