Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε διαπραγμάτευση για 3ετή σύμβαση προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Tράπεζα Πειραιώς

Σε διαπραγμάτευση για 3ετή σύμβαση προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Tράπεζα Πειραιώς
Το περιεχόμενο των διεκδικήσεων ανταποκρίνεται στις σύγχρονες οικονομικές ανάγκες των εργαζόμενων

Με εφτά επί το πλείστον θεσμικά αιτήματα ο Σύλλογος Εργαζόμενων της Τράπεζας Πειραιώς, ξεκινά αυτή την εβδομάδα, τη διαπραγμάτευση με τη για μια νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα.
Το περιεχόμενο των διεκδικήσεων ανταποκρίνεται στις σύγχρονες οικονομικές ανάγκες των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς και παράλληλα απαντά καθοριστικά στα νέα θέματα που αναδύει η ψηφιακή εποχή για την απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Είναι ένα ολοκληρωμένο ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, που τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τράπεζα, προκειμένου να αποτυπωθεί έμπρακτα η ήδη θετική πορεία της Τράπεζας μέσα από την προστασία της εργασίας, την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, αλλά και να ρυθμιστούν σε ενιαία βάση, με διαφάνεια, αξιοκρατία και ανταμοιβή στην ευθύνη, οι πολυεπίπεδες εργασιακές σχέσεις που διαμορφώθηκαν στην Τράπεζα κατά τη συγχώνευση επτά διαφορετικών τραπεζών.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεών της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης περιλαμβάνει συνοπτικά:

Ολοκληρωμένο πλαίσιο έξι σημείων, για την θεσμική θωράκιση της απασχόλησης, την ομαλή μετάβαση στη ψηφιακή τραπεζική και την ποιοτική και στοχευμένη εκπαίδευση όλου του Προσωπικού.
Καταβολή (μη συμψηφισμός), των αναλογούντων μισθολογικών όρων που προκύπτουν από τις Κλαδικές και τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους με υπέρτερες αποδοχές.
Ρύθμιση έκτακτης εισοδηματικής κάλυψης σε όλο το προσωπικό με βάση την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.
Αύξηση της εισφοράς που καταβάλλει η Τράπεζα για το αποταμιευτικό πρόγραμμα του Τ.Ε.Α. και ενίσχυση των παροχών Υγείας.
Αύξηση στις ήδη ρυθμισμένες επιχειρησιακές αμοιβές και παροχές.
Θεσμοθέτηση επιδόματος σε θέσεις ευθύνης τόσο στα καταστήματα, όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες και σε ειδικούς ρόλους.
Ρύθμιση επιστημονικού επιδόματος στους κατόχους τίτλων αλλοδαπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που τους έχει αναγνωριστεί επαγγελματική ισοτιμία αντίστοιχου επιπέδου.
Ρύθμιση με Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, των θεμάτων της τηλεργασίας στη βάση των προβλεπόμενων ρυθμίσεων από την Κλαδική ΣΣΕ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης