Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Κέρδη χωρίς εκπλήξεις στο α' τρίμηνο 2022, ζυμώσεις σε Κύπρο και Σερβία και διεθνές road show – Στην ΔΕΗ η Volterra

Eurobank: Κέρδη χωρίς εκπλήξεις στο α' τρίμηνο 2022, ζυμώσεις σε Κύπρο και Σερβία και διεθνές road show – Στην ΔΕΗ η Volterra
Η Eurobank αρχές Ιουνίου, 1 με 3 Ιουνίου 2022 προετοιμάζει road show σε ξένους επενδυτές σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία ώστε να παρουσιάσει τις προοπτικές της τράπεζας

H Eurobank και η ΔΕΗ με Volterra βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής μας ανάλυσης η μεν Eurobank λόγω των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου του 2022 και η ΔΕΗ επειδή αγοράζει τις δραστηριότητες που αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Volterra θυγατρική του ομίλου Άβαξ.
Να σημειωθεί ότι θυγατρική της ΔΕΗ θα εξαγοράσει τις δραστηριότητες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Volterra.
H Volterra είναι όμιλος 6 εταιριών με επίκεντρο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, διαχείριση ενεργειακών έργων και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.
Διαθέτει χαρτοφυλάκιο 10 έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 280 MW αν και σε λειτουργία βρίσκονται δραστηριότητες που παράγουν 73 ΜW από αιολικά πάρκα και φωτοβολταικά πάρκα.
Η εταιρία με 54 εκατ μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις και 43 κατ βραχυπρόθεσμες, σχεδόν 11 εκατ κεφάλαια και 122 εκατ ενεργητικό και οριακά – λογιστικά κέρδη κατέχει μικρό μερίδιο αγοράς…

Επαναλαμβάνει την τάση του 2021 η Eurobank στα αποτελέσματα – Σχεδιάζει road show

H Eurobank στις 25 Μαίου 2022 θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2022 και με βάση σοβαρές ενδείξεις θα είναι παραπλήσια με την τάση του 2021.
Η Eurobank διερευνά τις αγορές του εξωτερικού και είναι εκδηλωμένη η πρόθεση της να ενισχύσει την παρουσία της στην Κύπρο.

Η Wargaming πουλάει το 20,2% της Ελληνικής Τράπεζας αλλά με ακριβό τίμημα… - Δεν υπάρχει ακόμη deal – Όχι δημόσια πρόταση

Ο λευκορωσικός όμιλος παιχνιδιών Wargaming με έδρα το Μινσκ πουλάει το 20,2% των μετοχών που κατέχει στην Ελληνική τράπεζα Κύπρου και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποταθεί και στην Eurobank η οποία σχετικά πρόσφατα απέκτησε το 12,6% των μετοχών.
Ο όμιλος Wargaming προσέγγισε την Eurobank ζητώντας 1,50 ευρώ ανά μετοχή για να πουλήσει το 20,2% των μετοχών ή τίμημα 125 εκατ ευρώ (83 εκατ μετοχές Χ 1,5 ευρώ).
Σημειώνεται ότι η Ελληνική Τράπεζα Κύπρου διαθέτει 413 εκατ μετοχές με συνολική χρηματιστηριακή αξία 314 εκατ ή 0,76 ευρώ ανά μετοχή.
Έως τώρα συμφωνία μεταξύ της Wargaming και της Eurobank για την Ελληνική Τράπεζα δεν υπάρχει.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου έχει τους εξής μετόχους
Demetra 21%
Wargaming 20,2%
Poppy Sarl (Pimco) 17,3%
Eurobank 12,6%
Senvest 5,1%...
H Eurobank εάν αποκτούσε το 20,2% της Wargaming θα ήλεγχε το 30% της Ελληνικής Τράπεζας και κατ΄ ουσία θα ήταν ο βασικός στρατηγικός επενδυτής…
Με βάση την κυπριακή νομοθεσία, ένας επενδυτής που κατέχει πάνω από 30% των μετοχών υποχρεούται σε δημόσια πρόταση.
Η Eurobank προφανώς και δεν θέλει να πραγματοποιήσει δημόσια πρόταση για την Ελληνική τράπεζα.

Η Eurobank σχεδιάζει κινήσεις και στην Σερβία όπου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της πρόσφατης εξαγοράς της.
Η Eurobank στην Σερβία διαθέτει το 8% της αγοράς και υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω ενίσχυση.

Η Eurobank αρχές Ιουνίου, 1 με 3 Ιουνίου 2022 προετοιμάζει road show σε ξένους επενδυτές σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία ώστε να παρουσιάσει τις προοπτικές της τράπεζας.
Υπολογίζεται ότι τότε θα υπάρξει και κάποια κινητικότητα στην μετοχή της Eurobank στο χρηματιστήριο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης