Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποεπένδυση της Πειραιώς από την Inaccess - Την εξαγοράζει η αμερικανική Power Factors

Αποεπένδυση της Πειραιώς από την Inaccess - Την εξαγοράζει η αμερικανική Power Factors

Η Power Factors (ΗΠΑ) εξαγοράζει την  Inaccess

Την πλήρη αποεπένδυσή του από την ελληνική εταιρία Inaccess (https://www.inaccess.com/) ανακοίνωσε τo Piraeus Τaneo Capital Fund (PTCF), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ), στα πλαίσια της εξ ολοκλήρου εξαγοράς της από την αμερικανική  εταιρία Power Factors (https://pfdrive.com/)  με έδρα το San Francisco.
Η νέα εταιρία που προκύπτει μετά την εξαγορά και τη συγχώνευση της Inaccess με την Power Factors (την οποία αξίζει να σημειωθεί πως έχει εξαγοράσει από τον Ιούλιο του 2021 η Vista Equity Partners, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών του κόσμου στον τομέα του Επιχειρησιακού Λογισμικού (Enterprise Software), με περισσότερα από $90 δις υπό διαχείριση) θα προσφέρει ολοκληρωμένο λογισμικό παρακολούθησης, βελτιστοποίησης, ελέγχου λειτουργίας και διαχείρισης αγοροπωλησιών ενέργειας σε ιδιοκτήτες Ανανεώσιμων Σταθμών Παραγωγής και Διαχείρισης Ενέργειας όπως ΦΒ πάρκα, Μπαταρίες μεγάλης κλίμακας, Υβριδικούς σταθμούς αλλά και “Εικονικούς Σταθμούς Παραγωγής Ενέργειας» (VPPs) εξυπηρετώντας πελάτες που αντιπροσωπεύουν ισχύ που ξεπερνά τα 200GW παγκοσμίως.
Η εταιρία θα διατηρήσει τη βάση ανάπτυξης και λειτουργίας της πλατφόρμας της στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και νέες, υψηλής τεχνογνωσίας, θέσεις εργασίας.
Το PTCF εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της  Inaccess το 2013  με στόχο την διεθνή της ανάπτυξη.
Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα η εταιρία κατάφερε να επεκταθεί δυναμικά σε 60 χώρες. Στο διάστημα αυτό πέτυχε να καταστεί προνομιακός συνεργάτης των πιο σημαντικών διεθνών εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, με συνολική ισχύ υπό διαχείριση που ξεπερνά τα 35GW.
Το PTCF διέγνωσε από την αρχή τις δυνατότητες της Inaccess.
Ως μοναδικός θεσμικός επενδυτής της εταιρίας την στήριξε ουσιαστικά, μέχρι την πρόσφατη εξαγορά που απέδειξε την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και τις δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρίας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών που τη στήριξαν. 

Τι είναι το PTCF

Το PTCF είναι αμοιβαίο κεφάλαιο επενδυτικών συμμετοχών (ΑΚΕΣ) που επένδυσε μετοχικά σε Ελληνικές καινοτόμες εξωστρεφείς εταιρίες νέα οικονομίας από το 2008-2013 και σήμερα βρίσκεται σε φάση από-επένδυσης.  Τα κεφάλαιά του προέρχονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ) και την Τράπεζα Πειραιώς.  
Μεταξύ άλλων,  συμμετείχε στις εταιρίες, Kertus, Unismack, ESSDocs, VoiceWeb, Advent Technologies και ΑSA Recycling με επιτυχία. To PTCF συμμετέχει μετοχικά στις εταιρίες του χαρτοφυλακίου του και αναλαμβάνει θέσεις στο Δ.Σ.  τους υποστηρίζοντας έμπρακτα τα σχέδια ανάπτυξής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης