Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Στη Γενική Συνέλευση της 21ης Ιουλίου ο συμψηφισμός ζημιών με αποθεματικά

Eurobank: Στη Γενική Συνέλευση της 21ης Ιουλίου ο συμψηφισμός ζημιών με αποθεματικά
Στις 21 Ιουλίου και ώρα 10 π.μ. η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων
Σχετικά Άρθρα
Τον συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών με αποθεματικά καλούνται μεταξύ άλλων να εγκρίνουν οι μέτοχοι της Eurobank στην τακτική γενική συνέλευση που συγκαλείται στις 21 Ιουλίου 2022. Ειδικότερα στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης έχει περιληφθεί σχετικό θέμα όπου σημειώνεται ότι η διαφορά που προκύπτει από την έκδοση μετοχών σε τιμή ανώτερη του αρτίου μπορεί να συμψηφιστεί ως απόσβεση ζημιών της εταιρείας μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει:
Σύμφωνα με τον Ν. 4548/2018 «Αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών», όπως ισχύει, και το Καταστατικό της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο με την από 30 Ιουνίου 2022 απόφασή του καλεί τους μετόχους της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμης Εταιρείας να συμμετάσχουν από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Ιουλίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
1. Ετήσιες και Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 2021. Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.
2. Συμψηφισμός «Αποθεματικών εταιρικού νόμου» και «Διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» με  συσσωρευμένες ζημίες της Εταιρείας.
3. Έγκριση της συνολικής διαχείρισης για τη χρήση 2021 και απαλλαγή των Ελεγκτών για τη χρήση 2021.
4. Εκλογή Ελεγκτών για τη χρήση 2022. Έγκριση σχετικής τροποποίησης της Τριμερούς Συμφωνίας Πλαισίου  Συνεργασίας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
5. Έγκριση των αμοιβών για τη χρήση 2021 και προκαταβολής αμοιβών για τη χρήση 2022 για τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου.
6, Έκθεση Αποδοχών για τη χρήση 2021.
7. Έγκριση τροποποίησης της Πολιτικής Καταλληλότητας Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
8. Ανασύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου.
9. Υποβολή της Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Ελέγχου για τη χρήση 2021.
10. Υποβολή της Έκθεσης Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον νόμο απαρτία, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας θα συνέλθει σε Επαναληπτική Συνεδρίαση στις 27 Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ., επίσης από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.
H Τακτική Γενική Συνέλευση και τυχόν Επαναληπτική αυτής θα πραγματοποιηθούν από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης με ηλεκτρονηλεκτρονικά μέσα, υπό τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας και τις ειδικές ρυθμίσεις της παρούσας πρόσκλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης