Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας: Δεν επηρεάζεται καθόλου ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός κλάδος

Στουρνάρας: Δεν επηρεάζεται καθόλου ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός κλάδος
«Oι τράπεζες που κατέρρευσαν στις ΗΠΑ αποτελούν ιδιάζουσες περιπτώσεις που όμοιές τους δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά stress tests θα εντόπιζαν άμεσα τα αποκαλυφθέντα προβλήματα και δεν θα επέτρεπαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο», σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα
Σχετικά Άρθρα
«Ο ελληνικός κλάδος δεν επηρεάζεται καθόλου από τις τελευταίες εξελίξεις στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ και η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι εξαιρετικά περιορισμένη», δηλώνει ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει στο Βήμα της Κυριακής πως «οι τράπεζες που κατέρρευσαν στις ΗΠΑ αποτελούν ιδιάζουσες περιπτώσεις που όμοιές τους δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά stress tests θα εντόπιζαν άμεσα τα αποκαλυφθέντα προβλήματα και δεν θα επέτρεπαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο».
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «στην Ευρώπη οι εποπτικοί παράμετροι συστημικών και μη συστημικών τραπεζών δεν διαφέρουν ουσιαστικά, κάτι που φαίνεται ότι στις ΗΠΑ δεν ισχύει».
Σημειώνει πως οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν αστραπιαίες και ελαχιστοποίησαν την πιθανότητα πρόκλησης πανικού.
Σε σχέση με την Gredit Suisse, ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι «πρόκειται για μια τράπεζα με ικανοποιητικούς δείκτες φερεγγυότητας και ρευστότητας. Για τον λόγο αυτό παρενέβησαν αποφασιστικά οι ελβετικές αρχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης