Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παναγιώτου (Εθνική): Η τράπεζα βρίσκεται σε μια δεύτερη φάση μετασχηματισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη

Παναγιώτου (Εθνική): Η τράπεζα βρίσκεται σε μια δεύτερη φάση μετασχηματισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη
Η Εθνική Τράπεζα, τόνισε ο κ. Παναγιώτου, κατανοώντας την ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες, βρίσκεται σε μετασχηματισμό για περισσότερα από τέσσερα χρόνια

Στην ανάγκη συνεχούς μετασχηματισμού του εμπορικού και λειτουργικού μοντέλου των τραπεζών, με στόχο τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς τους, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του Delphi EconomicForum, ο κ. Ερνέστος Παναγιώτου, Γενικός ΔιευθυντήςΜετασχηματισμού, Στρατηγικής & Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμώντας παράλληλα ότι η θετική πορεία των ελληνικών τραπεζών θα συνεχιστεί, δεδομένης της ισχυρής αναδιάρθρωσης και του μετασχηματισμού του κλάδου τα τελευταία χρόνια.
Η Εθνική Τράπεζα, τόνισε ο κ. Παναγιώτου, κατανοώντας την ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες, βρίσκεται σε μετασχηματισμό για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Έχει ήδη ολοκληρώσει μία πρώτη φάση αντιμετώπισης προκλήσεων του παρελθόντος και έχει θέσει γερά θεμέλια για να παραμείνει ανταγωνιστική στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, ενώ πλέον βρίσκεται σε μια δεύτερη φάση μετασχηματισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών και στις στρατηγικές συνεργασίες.
Αναφορικά με το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται από την εμφάνιση νέων μορφών τραπεζών και την είσοδο disruptors στον τραπεζικό κλάδο, ο κ. Παναγιώτου σημείωσε πως οι ήδη εδραιωμένες τράπεζες έχουν συνήθως πιο διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια και πιο ισχυρούς ισολογισμούς, δεδομένης της στενής παρακολούθησης των εποπτικών αρχών τους, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη.Ο ίδιος πρόσθεσε, πως δεδομένης της μακρόχρονης ιστορίας πολλών τραπεζών, εξακολουθούν να απολαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης σε σύγκριση με νεοτράπεζες και άλλους disruptors, ιδιαίτερα σε περιόδους αβεβαιότητας. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη δεν αρκεί, και για αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη μετασχηματισμού.
Τέλος, ο κ. Παναγιώτου υπογράμμισε τη μεγάλη αξία που προσδίδει στην Εθνική Τράπεζα ο μετασχηματισμός, ως εργαλείο για την υιοθέτηση αλλαγών σύμφωνα με τις παγκόσμιες τάσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, αλλά και για την αντιμετώπιση μη αναμενόμενων εξελίξεων και των επιπτώσεων τους - όπως όταν ξέσπασε η πανδημία αλλά και στα πρόσφατα γεγονότα με την πτώση τραπεζών σε άλλες αγορές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης