Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ξηρουχάκης (TXΣ): Συνεχίζουμε δυναμικά και συντεταγμένα το πρόγραμμα αποεπένδυσης

Ξηρουχάκης (TXΣ):  Συνεχίζουμε δυναμικά και συντεταγμένα το πρόγραμμα αποεπένδυσης
Βασική αποστολή μας στο ΤΧΣ είναι να υποστηρίξουμε ενεργά τις ελληνικές τράπεζες και την εθνική οικονομία

Την ισχυρή δέσμευση για τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο, με γνώμονα την υποστήριξη της ελληνική οικονομίας, εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Ηλίας Ξηρουχάκης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Ξηρουχάκη, «Συνεχίζουμε δυναμικά και συντεταγμένα το πρόγραμμα αποεπένδυσης του Ταμείου με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πώλησης του συνόλου της συμμετοχής μας στην Alpha Bank, σε έναν εκ των κορυφαίων θεσμικών στρατηγικών επενδυτών στην Ευρώπη.
Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Τράπεζας για την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και τα θετικά της αποτελέσματα.
Προχωράμε, παράλληλα, με τη διάθεση μέρους της μετοχικής μας συμμετοχής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.
Βασική αποστολή μας στο ΤΧΣ είναι να υποστηρίξουμε ενεργά τις ελληνικές τράπεζες και την εθνική οικονομία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και διασφαλίζοντας τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.
Με την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Αποεπένδυσης θα έχουμε εκπληρώσει αποτελεσματικά τον σκοπό μας, έχοντας υλοποιήσει τη σημαντικότερη αναπτυξιακή επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και την Ελληνική οικονομία εν γένει τα τελευταία χρόνια.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμβολή μας στο κρίσιμο έργο της αποκατάστασης της κεφαλαιακής ανθεκτικότητας και κερδοφορίας των Ελληνικών Τραπεζών, όπως επίσης της ανταγωνιστικότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, έχοντας θέσει ως βασικό στόχο την επίτευξη της βιώσιμης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης