Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ψήφος εμπιστοσύνης στο senior 6ετές ομόλογο 500 εκατ. της Πειραιώς - Κάλυψη 3,4 φορές, στο 6,875% το επιτόκιο

Ψήφος εμπιστοσύνης στο senior 6ετές ομόλογο 500 εκατ. της Πειραιώς - Κάλυψη 3,4 φορές, στο 6,875% το επιτόκιο
Οι προσφορές έφτασαν τα 1,7 δισ. στο πρώτο δίωρο του book building, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η διαδικασία νωρίτερα από το προβλεπόμενο
Τεράστιο ενδιαφέρον από ποιοτικά funds προσέλκυσε η έκδοση του 6ετούς ομολόγου κατηγορίας senior preferred, ύψους 500 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς.
Η απόδοση μειώθηκε στο 6,875%, από το αρχικό guidance του 7,125%, ενώ πέρυσι η Πειραιώς είχε εκδώσει ομόλογο της ίδιας κατηγορίας με τελικό ετήσιο επιτόκιο 7,25%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφορές έφτασαν τα 1,7 δισ. στο πρώτο δίωρο του book building, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η διαδικασία νωρίτερα από το προβλεπόμενο.
Άλλωστε, τα accounts που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ξεπέρασαν τα 150, με πολλούς νέους κωδικούς να εμφανίζονται, με την τράπεζα να βλέπει πλέον και στην πράξη τα οφέλη της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και το ενδιαφέρον για τα ελληνικά assets.
Υπενθυμίζεται ότι, υπάρχει δικαίωμα ανάκλησης του ομολόγου μετά την παρέλευση της πενταετίας.
Την έκδοση είχαν αναλάβει να τρέξουν είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley και UBS Investment Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης