Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μαργαρίτης (Τρ. Πειραιώς): Είναι απαραίτητος «ο εκσυγχρονισμός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων

Μαργαρίτης (Τρ. Πειραιώς): Είναι απαραίτητος «ο εκσυγχρονισμός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων
Η ενίσχυση της χρηματοδότησης για χρήση νέων τεχνολογιών κρίνεται ζωτική και η βελτίωση των συνθηκών σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων τεχνολογικών προϊόντων και κυβερνοασφάλειας είναι καίριας σημασίας
«Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες να αναδειχθεί σε κέντρο κοινωνικής, περιβαλλοντικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και να καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική», τόνισε ο κ. Χάρης Μαργαρίτης, Group Chief Operating Officer της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στην παρουσίαση της 4ης Έκθεσης ΠΥΞΙΔΑ από το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.
Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ο CΟO της Τράπεζας Πειραιώς επισήμανε ότι είναι απαραίτητος «ο εκσυγχρονισμός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων ώστε η χώρα να ανταγωνιστεί επάξια στο διεθνές περιβάλλον».
Επομένως, σημείωσε, η ενίσχυση της χρηματοδότησης για χρήση νέων τεχνολογιών κρίνεται ζωτική και η βελτίωση των συνθηκών σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων τεχνολογικών προϊόντων και κυβερνοασφάλειας είναι καίριας σημασίας.
Όπως υπογράμμισε ο COO της Τράπεζας Πειραιώς, «η ακαδημαϊκή έρευνα που πραγματοποιείται, χρειάζεται να αποκτήσει περισσότερα χαρακτηριστικά εφαρμοσμένης έρευνας.
Για μια ακόμη φορά και σε επίπεδο έρευνας, αναδεικνύεται η ανάγκη διασύνδεσης του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου και θα πρέπει να υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ των εισροών και των εκροών της καινοτομίας».
Όμως και οι ίδιες οι επιχειρήσεις, πρόσθεσε, χρειάζεται να αποκτήσουν πιο ευέλικτα μοντέλα δραστηριοποίησης, ενσωματώνοντας αποτελεσματικά καλές πρακτικές από το εξωτερικό για να μπορέσουν να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερο τις τάσεις της παγκοσμιοποίησης και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Οι 3 τομείς

Ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε επίσης ότι στον «Όμιλο Πειραιώς προχωράμε συστηματικά στην κατεύθυνση της βιώσιμης τραπεζικής, με τις δράσεις μας να εντοπίζονται κυρίως σε τρεις τομείς: πρώτον, στη δημιουργία οικοσυστημάτων όπου οι πελάτες μας θα μπορούν να βρίσκουν ολοκληρωμένες λύσεις, όπως για παράδειγμα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τη χρήση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με σαφή προσδιορισμό του κόστους-ωφέλειας, δεύτερον στη χρηματοδότηση έργων σε νέες τεχνολογίες που είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν για την ενεργειακή μετάβαση, και τρίτον στη δημιουργία δανειακών, καταθετικών, επενδυτικών και ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών καθημερινής χρήσης, που θα είναι συνδεδεμένα με έργα πράσινης ανάπτυξης».
Αναφερόμενος στην Ετήσια Έκθεση της ΠΥΞΙΔΑΣ είπε ότι «είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την χάραξη διαρθρωτικών πολιτικών και την αντιμετώπιση προκλήσεων» και πως «στην Τράπεζα Πειραιώς είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμμετέχουμε στη διαμόρφωσή της.
Σημειώνεται ότι ο σύνθετος δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε ως «Πυξίδα», στη βάση 5 πυλώνων, παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης