Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πώς η Optima bank παραπλανεί το επενδυτικό κοινό και πώς ο Τανισκίδης παραβιάζει κατάφωρα την εταιρική διακυβέρνηση

Πώς η Optima bank παραπλανεί το επενδυτικό κοινό και πώς ο Τανισκίδης παραβιάζει κατάφωρα την εταιρική διακυβέρνηση
Είναι πανάκριβη, παραβιάζει την εταιρική διακυβέρνηση, βγάζει κέρδη μόνο από το Euribor… η θέση του BN που προφανώς δεν αποτελεί σύσταση αλλά παρουσίαση θέσης και είναι ξεκάθαρη, όποιος ασχολείται με αυτή την μετοχή θα καεί… αλλά παρεμπιπτόντως κανείς δεν ασχολείται…
Η Optima bank παρουσιάστηκε ως μια νέα ανερχόμενη τράπεζα που θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στους μετόχους της.
Η δε, διοίκηση της παρουσιάστηκε ως «ειδική» που θα φέρει νεοτερισμούς…
Ας δούμε όμως την πραγματικότητα.
Οι μέτοχοι της Optima Bank είναι δύο ειδών, οι ανύπαρκτοι μικρομέτοχοι που δεν πλησιάζουν γιατί έχουν καταλάβει ότι είναι παγίδα και οι βασικοί μέτοχοι και μεγαλομέτοχοι που πόνταραν σε ένα σύστημα που τους έχει παγιδεύσει και παραπλανήσει.
Η μετοχή της Optima bank εισήλθε στο χρηματιστήριο στα 7,20 ευρώ αρχές Οκτωβρίου 2023 και σήμερα βρίσκεται στα 7,48 ευρώ.
Επί της ουσίας δεν υπάρχει απόδοση.
Κάθε μέρα σχεδόν με αγωνία λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο κατά ένα παράδοξο τρόπο δίδονται εντολές αγοράς για να ωραιοποιήσουν αυτό το μαύρο χάλι.
Η μετοχή της Optima bank θα είχε καταρρεύσει εάν δεν ήταν 100% χειραγωγούμενη, με σχεδόν ανύπαρκτο free float – διασπορά σημαίνει μέτοχοι ευρείας γκάμας και όχι οι φίλοι που τους παρακαλούσαν να τοποθετηθούν στην δημόσια προσφορά –
Η απογοητευτική εικόνα της Optima bank ωστόσο πρέπει να αποδοθεί ξεκάθαρα στο τραγικό λάθος της διοίκησης Τανισκίδη ο οποίος για να πουλήσει… μια ανύπαρκτη επιτυχία στην οικογένεια Βαρδινογιάννη φούσκωσε την τιμή και σήμερα η Optima bank είναι απλησίαστη ως μετοχή…
Πανάκριβη αφού εμφανίζει P/BV χρηματιστηριακή αξία προς ίδια κεφάλαια στα 462 εκατ πάνω από 1,22 και αυτό δεν δικαιολογείται γιατί η κερδοφορία της τράπεζας προέρχεται αποκλειστικά από έντοκα έσοδα δηλαδή το Euribor 3 μηνών.
Όποιος αγγίζει αυτή την μετοχή θα καεί, ήδη έχει δώσει μπαράζ απογοητεύσεων…

Πως η Optima Bank παραβιάζει την εταιρική διακυβέρνηση

Ο Γιώργος Τανισκίδης εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο Κυπαρίσσης ως διευθύνων σύμβουλος.
Είναι όμως έτσι;
Στην Τράπεζα της Ελλάδος γνωρίζουν ότι όλες τις αποφάσεις της Optima bank της παίρνει ο Τανισκίδης ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος, ο άλλοτε επικεφαλής της Millennium bank που χρεοκόπησε, ο άλλοτε επικεφαλής της Proton bank που επίσης χρεοκόπησε…
Ο Κυπαρίσσης υπογράφει γιατί τυπικά είναι διευθύνων σύμβουλος...
Ο Τανισκίδης δεν έχει καταλληλότητα – fit and proper – από την Τράπεζα της Ελλάδος για να είναι διευθύνων σύμβουλος... για ορισμένες υποθέσεις που θα παρουσιάσουμε προσεχώς – ωστόσο χρησιμοποιώντας τον Κυπαρίσση να παίζει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου – ο Τανισκίδης εμπλέκεται σε όλες τις λειτουργίες της τράπεζας παραβιάζοντας κατάφορα την εταιρική διακυβέρνηση.
Η Τράπεζα της Ελλάδος γνωρίζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Optima bank ή εάν δεν γνωρίζει μπορεί να κάνει αυτοψίες ή άλλους ελέγχους για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.
Όταν μια τράπεζα όπως η Optima bank δεν σέβεται την εταιρική διακυβέρνηση ο Πρόεδρος συμπεριφέρεται ως διευθύνων σύμβουλος απλά δεν υπογράφει τότε η τράπεζα αυτή δεν θεωρείται αξιόπιστη.
Θα κατασκευάσουν πολλά για να πείσουν για το αντίθετο αλλά οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Τανισκίδης παραβιάζει κατάφορα την εταιρική διακυβέρνηση.
Εάν αυτό συνεχιστεί τότε η τράπεζα αυτή θα αποτελεί μια μόνιμη πληγή στο τραπεζικό σύστημα…

Συμπέρασμα

Είναι πανάκριβη, παραβιάζει την εταιρική διακυβέρνηση, βγάζει κέρδη μόνο από το Euribor… η θέση του BN που προφανώς δεν αποτελεί σύσταση αλλά παρουσίαση θέσης και είναι ξεκάθαρη, όποιος ασχολείται με αυτή την μετοχή θα καεί… αλλά παρεμπιπτόντως κανείς δεν ασχολείται…
Η απορία παραμένει ποιος εμφανίζεται δύο λεπτά πριν το κλείσιμο και δίνει εντολές αγοράς εάν αυτό δεν λέγεται χειραγώγηση μετοχής τότε τι είναι η χειραγώγηση.
Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα.
Το BN δεν θα αφήνει τίποτα στην τύχη όλα στο φως ακόμη και οι κατασκευασμένες αναλύσεις ορισμένων χρηματιστηριακών που μετά την κριτική μας εξαφανίστηκαν…

Έρχονται σημαντικές αποκαλύψεις για την Optima bank προσεχώς
Η περίοδος της ανοχής τελείωσε για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης