Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η φιλοξενία είναι εθνική μας αξία

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η φιλοξενία είναι εθνική μας αξία
Η Εθνική αποτελεί βασικό χρηματοδότη του κλάδου της φιλοξενίας

Η φιλοξενία είναι συνυφασμένη με την ελληνική παράδοση και καθρεφτίζει την ελληνική ψυχή, γι’ αυτό και αποτελεί εθνική μας αξία. Ο κλάδος της φιλοξενίας προσθέτει σημαντική αξία στην οικονομία μας, αφού συμβάλλει στο ΑΕΠ κατά 14% και στις εισπράξεις αγαθών και υπηρεσιών κατά 21%. Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα ευοίωνα, καθώς ήδη καταγράφεται αύξηση αεροπορικών αφίξεων, αλλά και αύξηση προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων για τη σεζόν Ιουνίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας Τάσεις του Επιχειρείν-Τουρισμός.
Η Εθνική αποτελεί βασικό χρηματοδότη του κλάδου της φιλοξενίας, υποστηρίζοντάς τον ολιστικά, από έργα υποδομών έως ξενοδοχειακές μονάδες κάθε μεγέθους, καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όπως η ακτοπλοΐα και η ενοικίαση αυτοκινήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζει εμβληματικές επενδύσεις όπως το Costa Navarino, το Amanzoe, το Ilisian (Hilton), καθώς και πλήθος άλλες ξενοδοχειακές μονάδες μεσαίας και μικρότερης κλίμακας. 
Παράλληλα, υποστηρίζει την κατασκευή έργων υποδομών με χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση, όπως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, η Ολυμπία και η Πυλία Οδός, τα οποία κάνουν όσους επισκέπτονται τη χώρα μας να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν.
Καθώς η μοναδικότητα που χαρακτηρίζει τον ελληνικό τουρισμό και εστιάζει στο δίπτυχο “καλοκαίρι-θάλασσα” αναπόφευκτα αλλάζει, εξαιτίας της ζήτησης αλλά και της κλιματικής αβεβαιότητας, απαιτούνται νέες επενδύσεις σε υποδομές οι οποίες θα μπορέσουν να φέρουν επιπλέον εισόδημα και να μειώσουν την εποχικότητα.
ΑΜΑΝΖΟΕ.jpg

Τι προσφέρει το Corporate & Investment Banking (CIB)

Το Corporate & Investment Banking της Εθνικής Τράπεζας εξυπηρετεί μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, οργανισμούς και κοινοπραξίες επιχειρήσεων, με ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω από €5 εκατ. Χρηματοδοτεί επιχειρήσεις όλων των κλάδων, με θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό προσανατολισμό, υποστηρίζοντας την ενεργειακή μετάβαση και την ψηφιακή αναβάθμιση, για την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή, καθώς και τη γυναικεία και τη νεανική επιχειρηματικότητα, ενθαρρύνοντας τις ίσες ευκαιρίες.
Η Τράπεζα υποστηρίζει ολιστικά τον κλάδο του Τουρισμού. Διαθέτει μια ευρεία παλέτα χρηματοδοτικών εργαλείων και υπηρεσιών, που ικανοποιεί το σύνολο των χρηματοοικονομικών αναγκών και υποστηρίζει ολόκληρο το συναλλακτικό κύκλωμα της επιχείρησης:

  • εγγυοδοτικά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, leasing, factoring κ.ά.
  • επενδυτική τραπεζική (ομολογιακές εκδόσεις, εισαγωγές στο Χρηματιστήριο, εξαγορές-συγχωνεύσεις, συμβουλευτική)
  • συναλλακτικές λύσεις (εισπράξεις/πληρωμές, αποδοχή καρτών, κ.ά.)
  • σύνθετα προϊόντα διεθνών αγορών
  • τις πλέον αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες για επιχειρήσεις (embedded banking, digital banking).
ΟΛΥΜΠΙΑ_ΟΔΟΣ.jpg

Επίσης, βρίσκεται κοντά στους εταιρικούς πελάτες, με τεχνογνωσία που καλύπτει:

  • μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους
  • έργα υποδομών, όπως αυτοκινητοδρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια
  • επιχειρήσεις του κλάδου των αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων μεταφορών
  • επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (εστίαση, λιανεμπόριο, κ.ά.) που ολοκληρώνουν την ταξιδιωτική εμπειρία κάθε επισκέπτη.

Η Εθνική Τράπεζα έχει δημιουργήσει ένα νέο ολοκληρωμένο μοντέλο εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων με 3 εξειδικευμένους ρόλους που συντελούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της: Οι Επιχειρηματικοί Σύμβουλοι (RM), βρίσκονται δίπλα στους Corporate πελάτες, για να διευκολύνουν την πρόσβασή τους σε χρηματοδοτικές λύσεις. Μαζί με τους Συμβούλους Εταιρικής Συναλλακτικής Τραπεζικής (CTB Officers) που εξειδικεύονται σε μη χρηματοδοτικές λύσεις που προσφέρουν άμεση αξία στο συναλλακτικό κύκλωμα των επιχειρήσεων και τους Υπεύθυνους Εξυπηρέτησης (CSU Managers) στα νέα Corporate Hubs στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης βρίσκονται δίπλα σε κάθε επιχείρηση και ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη.
Με το νέο μοντέλο εξυπηρέτησης της corporate πελατείας της, η Εθνική Τράπεζα επενδύει στη χώρα και τις αξίες που μας πηγαίνουν μπροστά: στο χαμόγελο, στην περηφάνεια, στο ζεστό “καλώς ήλθατε” που ορίζουν την ελληνική φιλοξενία. 
Επενδύει, όμως, και στην ανάπτυξη κάθε επιχείρησης ξεχωριστά, δημιουργώντας ευκαιρίες, για να αναδείξουμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στο παγκόσμιο τουριστικό κοινό. 
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα χρηματοδοτικά προϊόντα για επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών πάνω από €5 εκατ., κλείστε το ραντεβού σας με τον Επιχειρηματικό Σύμβουλο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης