World Sports

Ρωσία: Θέλει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036!

Ρωσία: Θέλει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036!
Η Ρωσία φέρεται να ετοιμάζει πρόταση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036, με την Αγία Πετρούπολη και το Καζάν να μοιάζουν ως οι επικρατέστερες πόλεις για τη φιλοξενία τους.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, είχε συνάντηση με την Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο στο Ροστόφ, όπου έγινε συζήτηση για την πιθανότητα ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036.
 
«Οι προτάσεις ετοιμάζονται. Έχουμε αρκετές πόλεις κατά νου, όπως η Αγία Πετρούπολη και το Καζάν. Ωστόσο, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036, αφού ήδη πολλές περιοχές έχουν καταθέσεις προτάσεις».
Εικόνα
 
Μία από τις βασικότερες διεκδικήτριες της διοργάνωσης είναι η Ινδονησία, που διά στόματος του προέδρου της Ολυμπιακής της Επιτροπής, Raja Sapta Oktohari, «δεν θα υποχωρήσουμε, θέλουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036». Παράλληλα, η Τουρκία σκοπεύει να επανέλθει με νέα πρόταση, αφού δεν κατάφερε να αναλάβει τις διοργανώσεις του 2000, 2004, 2008, 2012 και 2020, ενώ Ινδία, Γερμανία και Ισραήλ έχουν εκδηλώσει, επίσης, ενδιαφέρον.
 
Υπενθυμίζεται πως είχε επιβληθεί ποινή στη Ρωσία από τη World Anti-Doping Agency (WADA), που δεν της επέτρεπε να καταθέσει πρόταση για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς του 2032.

Οι περιορισμοί ήρθαν ως αποτέλεσμα της διαπίστωσης πως υπήρξε χειραγώγηση και παραποίηση αποτελεσμάτων στα εργαστήρια της Μόσχας. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που ο ύμνος και η σημαία της χώρας δεν παρουσιάστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, επιτρέποντας στους αθλητές να αγωνιστούν ως «ουδέτεροι» υπό τη σκέπη της «ROC», της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
 
Μένει να φανεί αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επιστρέψουν στη Ρωσία, αφού το 1980 είχαν πραγματοποιηθεί στη Μόσχα, ως κομμάτι της τότε Σοβιετικής Ένωσης.
 
Φάνης Τσοκανάς
 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης