World Sports

Κρατική ενίσχυση με 319 εκατομμύρια δολάρια υποσχέθηκε ο Τζόνσον στην Ολυμπιακή ομάδα Βρετανίας για το 2024!

Κρατική ενίσχυση με 319 εκατομμύρια δολάρια υποσχέθηκε ο Τζόνσον στην Ολυμπιακή ομάδα Βρετανίας για το 2024!

Την δέσμευση πως θα ενισχύσει με 319 εκατομμύρια δολάρια την Ολυμπιακή ομάδα, μετά την επιτυχία της στους Αγώνες του Τόκιο, έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενισχύοντας την για την προετοιμασία της για το Παρίσι το 2024.

Η Μεγάλη Βρετανία και η Βόρεια Ιρλανδία που κατεβαίνουν ως Team GB στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να πήραν μόνο 65 μετάλλια, αλλά οι επιτυχίες  τους κατανεμήθηκαν σε 25 διαφορετικά σπορ, την μεγαλύτερη γκάμα  από οποιαδήποτε άλλη χώρα! 

Οι ΗΠΑ κέρδισαν συνολικά 113 μετάλλια, η Κίνα κέρδισε 88 ενώ  η ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή ως εκπροσώπηση πήρε 71.

Η νέα χρηματοδότηση είναι ο πιο πρόσφατος τρόπος με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε τη δέσμευσή του στον αθλητισμό, αφού για χρόνια η μόνη ενίσχυση ήταν μέσω του φόρου των τυχερών παιχνιδιών!

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 464,2 εκατομμύρια δολάρια μέσω αναβαθμίσεων υποδομής στο να ενθαρρύνει το περπάτημα και την ποδηλασία σε διάφορα σημεία της χώρας!

Το επόμενο έτος, το 2022, το Λονδίνο  πρόκειται να φιλοξενήσει τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας - στους οποίους έχουν επενδυθεί περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στη χώρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπολογίζουμε φυσικά τα παιχνίδια που έγιναν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2020. Η συζήτηση γίνεται για αγώνες με πολλά και διαφορετικά σπορ, όπως θα είναι αυτοί της κοινοπολιτείας που συνεπάγεται και βελτίωση  κλειστών χωρών και εγκαταστάσεων έπειτα από εννέα χρόνια.

Το ποσό των 319 εκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί μια αύξηση 43% σε σχέση με αυτό που ελήφθη πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020! Τα χρήματα θα διατεθούν για την προπόνηση αθλητών και σκάουτινγκ της επόμενης γενιάς Ολυμπιονικών.

Η διευθύνων σύμβουλος της «UK Sport» που, ουσιαστικά, τρέχει το Ολυμπιακό Αθλητικό κίνημα στο νησί, η Sally Munday, είπε ότι τα χρήματα και η βοήθεια από την κυβέρνηση θα είναι «κρίσιμος παράγοντας» για την επιτυχία και στους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης