World Sports

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο εφήβων: Προκρίθηκε στην 8άδα η Εθνική μας, 5-4 τη Ρουμανία - Με Μαυροβούνιο στον προημιτελικό

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο εφήβων: Προκρίθηκε στην 8άδα η Εθνική μας, 5-4 τη Ρουμανία - Με Μαυροβούνιο στον προημιτελικό
Έστω και δύκολα και μετά από φινάλε γκραν γκινιόλ στον αγώνα χιαστί, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων (Κ17) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρουμανίας, να νικήσει με 5-4 και να προκριθεί στην 8άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Μάλτας.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί, την Πέμπτη (16/9) στις 20.00, στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό του Ευρωπαϊκού κόντρα στο Μαυροβούνιο, διεκδικώντας την είσοδο στην 4άδα. 

Σε ένα ματς χιαστί με κλειστές άμυνες, η Εθνική μας προηγήθηκε με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια συνάντησε αναπάντεχα σθεναρή αντίσταση από την αντίπαλό της Ρουμανία. Και στη δεύτερη περίοδο, κάποια συνεχόμενα λάθη επιθετικά, την έφεραν σε δυσμενή θέση και στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι Ρουμάνοι, με επίμέρους σκορ 3-1 να προηγηθούν με 4-3 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η ελληνική ομάδα ήταν απροσπέλαστη στην άμυνα, δεν ξαναδέχτηκε γκολ, βρήκε τρόπο να σκοράρει στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Μαθιόπουλο και να ισοφαρίσει σε 4-4, ενώ πέτυχε το νικητήριο γκολ 1.34 πριν από το φινάλε, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι τουτ Αλμύρα (5-4).

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα οι Ρουμάνοι έκαναν συνεχείς επιθέσεις παίρνοντας ριπμάουντ από τα μπλοκ των Ελλήνων, αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι και η Ελλάδα έφτασε στην πολύτιμη νίκη - πρόκριση. Πρώτος σκόρερ της ο Καστρινάκης με 3 γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 5-4

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 1-0, 1-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων, Σπάχιτς, Αλμύρας 1, Καστρινάκης 3, Μπιτσάκος, Αμπαζής, Μύριλος, Μαθιόπουλος 1, Σιαμάς, Εγνατιάδης, Αλειφτίρας.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ντουμίτρου, Σατσέτι, Ινσίνα, Μπατσίου, Τεπέλους, Ναζάριε, Γκέργκε 1, Όρσος 2, Τεοντορέσκου, Νεάμτου 1, Ντουμίτρου, Αρμεάν, Μουρεσάν,

Τα αποτελέσματα στους άλλους σημερινούς χιαστί αγώνες: Ολλανδία - Γερμανία 10-9, Ρωσία - Ιταλία 16-17 (στα πέναλτι, κ.α. 9-9), Κροατία - Γεωργία 17-4.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (16/9): 10.00 Γερμανία - Γεωργία (για θέσεις 9η-12η), 11.30 Ρωσία - Ρουμανία (για θέσεις 9η-12η), 13.00 Ολλανδία - Σερβία (Προημιτελικός), 17.00 Ιταλία - Ισπανία (Προημιτελικός), 18.30 Κροατία - Ουγγαρία (Προημιτέλικός), 20.00 ΕΛΛΑΔΑ - Μαυροβούνιο (Προημιτελικός).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης