Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα 0,30 ευρώ από 4,49 ευρώ η νέα ονομαστική αξία της μετοχής της Proton bank – Που θα καθοριστεί η τιμή της αμκ;

tags :
   Στα 0,30 ευρώ από 4,49 ευρώ η νέα ονομαστική αξία της μετοχής της Proton bank – Που θα καθοριστεί η τιμή της αμκ;
Στις 9 Μαΐου στην α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση δεν θα ληφθούν αποφάσεις ελλείψει απαρτίας αλλά στις 23 Μαΐου οι μέτοχοι της Proton bank θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις δίνοντας το πράσινο φως στην διοίκηση να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ ευρώ και σε ομολογιακό άλλα 50 εκατ ευρώ σε εύθετο χρόνο.

Με δεδομένη την υψηλή ονομαστική της αξία η Proton bank στα 4,49 ευρώ η γενική συνέλευση θα εγκρίνει και την νέα αναπροσαρμοσμένη ονομαστική αξία στα 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Η νέα ονομαστική αξία ενίοτε μπορεί να αποτελεί και την τιμή της αύξησης κεφαλαίου αλλά στην περίπτωση της Proton bank ίσως να ακολουθηθεί άλλη πρακτική.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου να καθοριστεί κοντά στην τρέχουσα ή και σε υψηλότερη τιμή αν τελικά η Proton bank καταφέρει να βρει νέους μετόχους να εισέλθουν μέσω της αύξησης στο μετοχικό κεφάλαιο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από θεσμικά χαρτοφυλάκια αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τον χρόνο υλοποίησης της αύξησης και βεβαίως από τις συνθήκες κυρίως τις οικονομικές που θα επικρατούν την περίοδο υλοποίησης της αύξησης.
Στο α΄ τρίμηνο του 2010 η Proton bank είχε εμφανίσει κέρδη 3,71 εκατ ευρώ ενώ για το α΄ τρίμηνο του 2011 δεν είναι σαφές αν θα εμφανίσει κέρδη ή οριακές ζημίες.
Τα αποτελέσματα ίσως να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης