Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Επεκτείνεται έως τις 9 Δεκεμβρίου η απαγόρευση του short selling

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Επεκτείνεται έως τις 9 Δεκεμβρίου η απαγόρευση του short selling
(upd2)Την παράταση της απαγόρευσης του short selling έως τις 9 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων 24ώρων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κεφαλαιαγορά και σε συνεννόηση με τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές Βελγίου, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας(FSMA, AMF, CONSOB, CNMV) υπό το συντονισμό της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι την 9.12.2011.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:


Επ. Κεφαλαιαγοράς: Προς επέκταση της απαγόρευσης του short selling έως τα μέσα Δεκεμβρίου
Στο ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου της απαγόρευσης του short selling έως τα μέσα Δεκεμβρίου προσανατολίζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά και την παράταση του μέτρου σε Ισπανία και Ιταλία, που ανακοινώθηκε χθες.
Στην Ελλάδα το μέτρο της απαγόρευσης του short selling έχει ισχύ έως τις 7 Οκτωβρίου, ενώ όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η ΕΚ θα δώσει νέα παράταση, πιθανότατα δίμηνης διάρκειας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ Ιταλία και Ισπανία ανακοίνωσαν την περαιτέρω επέκταση της απαγόρευσης του short selling. Η απαγόρευση του short selling και στις δύο χώρες είχε ισχύ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η Ιταλία επεκτείνει την εφαρμογή του μέτρου έως τις 11 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότιέως τις 11 Νοεμβρίου έχει απαγορευθεί το short selling και στη Γαλλία.
Από την πλευρά της η Ισπανία επισημαίνει ότι το μέτρο είναι προσωρινό και θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου οι συνθήκες στην αγορά επιτρέψουν την άρση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης