Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι ακραίες απόψεις για την πορεία του Dow Jones

Οι ακραίες απόψεις για την πορεία του Dow Jones
Την ώρα που οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις και μοιάζουν σαν έναν ορμητικό χείμαρρο έτοιμο να καταστρέψει κάθε φωτεινό σημάδι της παγκόσμιας ανάκαμψης, η πορεία των χρηματιστηριακών αγορών στο βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο μέλλον μοιάζει ένας πραγματικός γρίφος!.

Τα διεθνή χρηματιστήρια κλυδωνίζονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα επέλθει η διόρθωση...
Κι όσο το τοπίο είναι ρευστό και η αβεβαιότητα μεγάλη, φαίνεται ότι υπάρχει χώρος ακόμη και για τη διατύπωση απόψεων ιδιαίτερα ακραίων.
Φωτεινό παράδειγμα οι εκτιμήσεις δύο αναλυτών αναφορικά με την πορεία του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη της Wall Street, Dow Jones, που την τρέχουσα περίοδο κυμαίνεται πέριξ των 10.500 μονάδων.
Τι λένε όμως οι δύο αυτοί αναλυτές και πόσο ακραίες είναι οι απόψεις τους;
Με ιδιαίτερα αισιόδοξη ματιά ο James Hardesty, πρόεδρος της Hardesty Capital Management και αναλυτής εκτιμά ότι η πολυπόθητη ανάκαμψη έχει έλθει, η οικονομία έχει ισχυροποιηθεί, γεγονός που αναμένεται άμεσα να αποτυπωθεί στην πορεία του Dow Jones.
Συγκεκριμένα ο Hardesty «βλέπει» τον δείκτη να ανέρχεται στις 11.500, ακόμη και στις 12.000 μονάδες έως το τέλος του έτους.
Αντίθετα, ο David Hefty, CEO της Cornerstone Wealth Management προβλέπει ότι η όποια άνοδος των αγορών δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ, καθώς κοντοζυγώνει μια… ελεύθερη πτώση.
Ο Hefty στρέφει την προσοχή όχι στο πόσο ψηλά μπορούν να ανέλθουν οι δείκτες, αλλά στη λεπτομέρεια εκείνη που αφορά στο σημείο εκείνο που θα αρχίσουν να υποχωρούν.
Ειδικότερα ο αναλυτής αναφέρει ότι είναι πιθανή μια «βουτιά» του Dow Jones έως και τις 5.000 μονάδες – ή ακόμη και χαμηλότερα – μέχρι το τέλος του έτους.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης