Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στις 1500-1450 μονάδες θα κριθεί το μεσοχρόνιο μέλλον του χρηματιστηρίου - Θα υπάρξει αντίδραση ..λόγω των 14,5 δισ της ΕΕ;

tags :
Στις 1500-1450 μονάδες θα κριθεί το μεσοχρόνιο μέλλον του χρηματιστηρίου - Θα υπάρξει αντίδραση ..λόγω των 14,5 δισ της ΕΕ;
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχασε πλέον το ανοδικό του momentum. Δίνει μια μάχη εβδομάδων να αναρριχηθεί σε υψηλότερα επίπεδα αλλά τελικά τα πακέτα στήριξης των 110 δις ευρώ για την Ελλάδα και 750 δις ευρώ για την ευρωζώνη δεν έπεισαν τους επενδυτές.
Η Ελλάδα σήμερα εκταμιεύει 14,5 δις ευρώ από την ΕΕ ενώ έχει ήδη αντλήσει 5,5 δις ευρώ από το ΔΝΤ δηλαδή συνολικά 20 δις ευρώ....
Βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να υπάρξει μια έστω και τεχνικού χαρακτήρα αντίδραση ως εκτόνωση της σωρευμένης πίεσης. Θετικά θα επιδράσουν ή πρέπει να επιδράσουν και οι Γενικές Συνελεύσεις των τραπεζών καθώς οι διοικήσεις θα επιδιώξουν να περάσουν θετικά μηνύματα.
Το ΧΑ αν κινηθεί προς τις 1700 -1750 μονάδες δεν θα σημάνει ότι άλλαξε η τάση.
Το ΧΑ ακολουθεί ξεκάθαρα ένα καθοδικό κανάλι.
Οι 1500-1450 μονάδες θα αποτελέσουν τα σημεία κλειδιά για το χρηματιστήριο αν δηλαδή οδηγηθεί στις 1300 μονάδες ή θα κινηθεί προς τις 1700 μονάδες εκ νέου.
Άρα οι 1500 μονάδες θα είναι καθοριστικές.
Παρασκηνιακώς αναφέρονται πολλά, φημολογούνται περισσότερα άλλοι μιλούν για κάτω από 1000 μονάδες άλλοι κινδυνολογούν με ιδιοτελείς σκοπούς.
Όμως πραγματικότητα είναι ότι ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος της διόρθωσης ούτε τον πυθμένα αυτής της διόρθωσης ωστόσο όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η τάση είναι καθοδική το κανάλι είναι καθοδικό στο χρηματιστήριο.
Οι επενδυτές ανησυχούν για τα επόμενα τρίμηνα των τραπεζών, ανησυχούν για την οικονομία, τα ελλείμματα , το ευρώ τις προοπτικές ανάκαμψης ανησυχούν για πολλά.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το ΧΑ και οι τράπεζες δεν μπορούν να κινηθούν όπως θα έπρεπε να αποτυπώσουν την αξία τους.
Όλοι συμφωνούν ότι η αξία των τραπεζών είναι μεγαλύτερη και αυτό είναι ορθό ωστόσο αυτή η αξία δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε αυτή την συγκυρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης