Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ενεργοποιήθηκαν 13.560 επενδυτικές μερίδες Ελλήνων τον Ιανουάριο που συμμετείχαν στο ράλι ανόδου των 13 ημερών

tags :
Ενεργοποιήθηκαν 13.560 επενδυτικές μερίδες Ελλήνων τον Ιανουάριο που συμμετείχαν στο ράλι ανόδου των 13 ημερών
Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του www.bankingnews.gr που πρώτο είχε αναφέρει ότι η εκρηκτική άνοδος του Ιανουαρίου που συντελέστηκε από τις 11 έως και  τις 31 Ιανουαρίου ήταν καθαρά θέμα των εγχωρίων επενδυτών.
Τα στοιχεία που δημοσίευσε χθές το ΧΑ έδειξαν ότι τον Ιανουάριο επανεργοποιήθηκαν 13.560 επενδυτικές μερίδες περισσότερες σε σχέση με τον Δεκεμβριο.
Ταυτόχρονα οι εκροές κεφαλαίων από τους ξένους επενδυτές για τις ελληνικές μετοχές έφθασαν τα 300 εκατ. ευρώ την περίοδο Δεκέμβριος 2010-Ιανουάριος 2012.
Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς έκλεισε στο 49,7% από 50,9% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, ενώ οι ξένοι επενδυτές τον Ιανουάριο 2012 πραγματοποίησαν το 34,1% της συνολικής αξίας συναλλαγών. Οπως εκτιμούν κορυφαίοι χρηματιστές, όταν θα υπάρξει η ανακοίνωση της τελικής συμφωνίας για το νέο δάνειο και το PSI+  οι τραπεζικές αποτιμήσεις  θα ανέβουν κι άλλο προκειμένου οι τράπεζες  να απευθυνθούν στο ευρύ επενδυτικό κοινό  για τις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης