Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας καταρτίζει η Τράπεζα της Αγγλίας

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας καταρτίζει η Τράπεζα της Αγγλίας
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει καταρτίζει η Τράπεζα της Αγγλίας (Βank of England).
Η πληροφορία αυτή έχει εδώ και καιρό διαρρεύσει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ωστόσο τώρα την επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο διοικητής της BOE, Μ. Κing.
"Nαι ετοιμάζουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά δεν θα εισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες", επισήμανε ο King.
Eστιάζοντας στην πορεία της βρετανικής οικονομίας, ο King έκανε λόγο για αβέβαιο outlook της ανάπτυξης, καθώς η ευρωπαϊκή κρίση χρέους αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάκαμψη της Βρετανίας.
"Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για τη βρετανική ανάκαμψη", τονίζει χαρακτηριστικά ο King και επισημαίνει την ανάγκη η βρετανική κυβέρνηση να ακολουθήσει πιστά το δρόμο και τα σχέδια δημοσιονομικής προσαρμογής.
Κληθείς να αποκαλύψει τα επόμενα σχέδια της κεντρικής τράπεζας, ο King δήλωσε πως εάν χρειαστεί περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση, τότε θα πραγματοποιηθεί.
"Δεν πρέπει να ανησυχούμε για το μέγεθος του ισολογισμού της ΒΟΕ. Μπορούμε εύκολα να το περιορίσουμε", σημείωσε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης