Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Θετικές αλλά ανεπαρκείς οι αποφάσεις τις Συνόδου Κορυφής σύμφωνα με Moody's και Fitch - Πολύ μικρό το βήμα προς την επίλυση - Δαπανηρός και μακρύς ο δρόμος της εξόδου από την κρίση

tags :
Θετικές αλλά ανεπαρκείς οι αποφάσεις τις Συνόδου Κορυφής σύμφωνα με Moody's και Fitch - Πολύ μικρό το βήμα προς την επίλυση - Δαπανηρός και μακρύς ο δρόμος της εξόδου από την κρίση
Ως ένα μικρό βήμα προς την επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης κρίνουν οι δύο κύριοι οίκοι αξιολόγησης, η Moody's και η Fitch, τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας ότι μπορεί η Ευρώπη να έθεσε τις βάσεις για την πολιτική ένωση, ωστόσο ο δρόμος είναι "δαπανηρός" για τους ισχυρούς και μακρύς για την ολοκλήρωση.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου από τους Ευρωπαίους ηγέτες περιορίζει τους κινδύνους για την οικονομία της ευρωζώνης, ωστόσο, έχει αυξημένο κόστος για τις πλουσιότερες χώρες της περιφέρειας, αναφέρει σε σχετική της έκθεση η Moody's.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η ανακοίνωση της συμφωνίας την περασμένη Παρασκευή επιβεβαιώνει ότι οι πολιτικοί ηγέτες έχουν τη βούληση να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουν το σοβαρό και βαθιά επικίνδυνο για το χρέος σενάριο μιας σταδιακής διάλυσης της ευρωζώνης, μέσω στάσεων πληρωμών του χρέους ή αποχώρησης από το ευρώ.
Η Moody's επισημαίνει, ωστόσο, ότι η πρόοδος προς μια μεγαλύτερη πολιτική ένωση, προς μια πιο στενή δημοσιονομική ένωση, έχουν πολύ υψηλό τίμημα, υποστηρίζοντας ότι οι χώρες της ευρωζώνης που υποστηρίζουν τις υπόλοιπες, θα δουν το χρέος τους να αυξάνει, πράγμα που θα εξασθενήσει την πιστοληπτική ικανότητά τους.
Ακόμη, οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης εκτιμούν ότι, επειδή οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται εκ των υστέρων, μια εξομάλυνση των αγορών του κρατικού χρέους θα μπορούσε να χρειαστεί πολλά χρόνια.

Θετικά κρίνει η Fitch τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

Η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών είχε βραχυπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα για τις χώρες της Ευρώπης, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch..
Όπως εκτιμά η Fitch η συμφωνία θα ελαφρύνει τις πιέσεις για τις αξιολογήσεις των χωρών της ευρωζώνης.
«Η αρχική μας εκτίμηση είναι ότι η Σύνοδος ξεπέρασε τις προσδοκίες –αν και ήταν χαμηλές– και είναι ένα θετικό βήμα που θα μειώσει τις πιέσεις στις αξιολογήσεις των χωρών της Ευρωζώνης», σημειώνει.
Αλλά προσθέτει «η επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη θα χρειαστεί πολύ χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης