Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αναβαθμίστηκε η Eurobank στον δείκτη MSCI standard, θα ισχύσει από 27/5 - Βγήκαν από τον Small Cap Πειραιώς και Eurobank

Αναβαθμίστηκε η Eurobank στον δείκτη MSCI standard, θα ισχύσει από 27/5 - Βγήκαν από τον Small Cap Πειραιώς και Eurobank
Η αναβάθμιση απόρροια μιας σειράς παραμέτρων θα φέρει εκτιμώμενες εισροές περίπου 125 με 130 εκατ. στην Eurobank
Σχετικά Άρθρα
Αναβαθμίστηκε, όπως αναμενόταν, στον δείκτη Morgan Stanley Capital International Global Standard η μετοχή της Eurobank, με ημερομηνία εφαρμογής της αναβάθμισης αυτής στις 27 Μαίου 2021. 
Η αναβάθμιση, απόρροια μιας σειράς παραμέτρων, θα φέρει εκτιμώμενες εισροές περίπου 125 με 130 εκατ. ευρώ στην Eurobank.
Η Εθνική τράπεζα δεν αναβαθμίστηκε όπως αναμενόταν, καθώς πληρούσε τα κριτήρια μόνο για δύο ημέρες από τις τελευταίες 90 ημέρες.
Επίσης, δεν υπήρξε καμία αλλαγή για τον Μυτιληναίο.
Να σημειωθεί ότι εξήλθαν από τον small cap τον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης η Eurobank και η Πειραιώς.
Οι εξελίξεις θεωρούνται απόλυτα προβλέψιμες και δεν εμπεριείχαν καμία έκπληξη - τουλάχιστον για το bankingnews που παρακολουθεί τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών της MSCI.
eurobank_3.JPG

small_cap.JPG

Τσουνάμι «διαγραφών ιαπωνικών μετοχών από τον MSCI Global Standard

Η αφαίρεση 29 ιαπωνικών μετοχών χωρίς καμία προσθήκη, ξεχωρίζει στην αναθεώρηση του δείκτη Global Standard Index της MSCI.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές, Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες είχαν περισσότερες προσθήκες από ό,τι διαγραφές, ενώ αρνητικό ισοζύγιο παρουσιάζουν Γερμανία και Γαλλία.

δδδ_1.JPG


Γενικότερα, θα προστεθούν 109 μετοχές και 96 τίτλοι θα διαγραφούν από το MSCI ACWI Index.
Οι τρεις μεγαλύτερες προσθήκες στον παγκόσμιο δείκτη MSCI θα είναι οι Sea A ADR (Σιγκαπούρη), Volvo A (Σουηδία) και Palantir Technologies A (ΗΠΑ).
Οι τρεις μεγαλύτερες προσθήκες στο MSCI Emerging Markets Index, είναι οι Rede Dor Sao Luiz (Βραζιλία), Ganfeng Lithium Co H (Κίνα) και Ningxia Baofeng (Χονγκ Κονγκ).

Δείκτες MSCI Frontier Markets

Θα υπάρξουν επτά προσθήκες και πέντε διαγραφές από το MSCI Frontier Markets Index.
Οι τρεις μεγαλύτερες προσθήκες στο MSCI Frontier Markets Index, θα είναι οι Marel (Ισλανδία), Ossur (Ισλανδία) και Thaiholdings (Βιετνάμ).
Θα υπάρξουν 24 προσθήκες και 24 διαγραφές από το MSCI Frontier Markets Small Cap Index.

Δείκτες μετοχών MSCI US

Θα προστεθούν τέσσερις τίτλοι και 11 τίτλοι θα διαγραφούν από το MSCI US Large Cap 300 Index.
Οι τρεις μεγαλύτερες προσθήκες στον Δείκτη MSCI US Large Cap 300 θα είναι οι Palantir Technologies A, Liberty Broadband A και Liberty Broadband C.
Θα προστεθούν είκοσι πέντε τίτλοι και 24 τίτλοι θα διαγραφούν από το MSCI US Mid Cap 450 Index.
Οι τρεις μεγαλύτερες προσθήκες στο MSCI US Mid Cap 450 Index, μετρούμενη από την πλήρη κεφαλαιοποίηση της αγοράς των εταιρειών θα είναι τα Unity Software, Arista Networks και Edison International.
Εκατόν ογδόντα τίτλοι θα προστεθούν και 143 τίτλοι θα διαγραφούν από το MSCI US Small Cap 1750 Index.
Οι τρεις μεγαλύτερες προσθήκες στο MSCI US Small Cap 1750 Index μετρούμενη από την πλήρη κεφαλαιοποίηση της αγοράς των εταιρειών θα είναι οι Upstart Holdings, Huntsman Corp και Ncino.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης